кулінарні рецепти з маленької кухоньки
Блог > Коментарі до замітки

Зелений борщ

Ммм... в дитинстві завше чекала літа, поки поспіє квасок, і тоді дома наварять велику каструлю зеленого борща. Тепер готую цей смачний, кисленький супчик для свого маляти. Він залюбки з'їдає цілісіньку тарілку і частенько вимагає добавки

Зелений борщ

2 л курячого бульйона
150-200 гр вареного курячого м'яса
100-150 гр щавеля (кваску)
2 картоплини

Заливка:
0,5 скл. сметани
2 яйця
1,5-2 ч.л. солі
0,5 ч.л. меленого чорного перцю

1. Закипятити бульйон. Картоплю почитити і порізати невеличкими кубиками (1х1см).
2. Вкинути картоплю в бульйон, варити 10-15 хв.
2. Щавель промити, перебрати (якщо є необхідність), повідривати стебла від листків. Нашинкувати.
3. Варене м'ясо порізати довільно. Вкинути в суп щавель і курятину. Довести до кипіння.
4. Приготувати заливку: збити виделкою яйця, додати до них сметану, сіль, перець і перемішати.
5. Влити яєчно-сметанну суміш в киплячий суп, постійно його помішуючи. Довести до кипіння і виключити
6. Подавати гарячим зі сметанкою.

Смачного

 

М.К.: є варіант приготування зеленого борща без заливки. Яйця варять окремо вкруту, чистять, розрізають на чертвертинки і кладуть в тарілку з супом перед подачею. Окремо подають сметану.

Також можна готувати на телячому чи простому овочевому бульйончиках

вівторок, 28.10.2008, retgdwer_a
Коментарі
2008/10/28 12:42:06
В кулінарії термін "Борщ" передбачає використання столового буряка в супі.
До прикладу: community.livejournal.com/ua_kyxap/180687.html
чи: community.livejournal.com/ua_kyxap/135536.html
А це самий суп без буряка: community.livejournal.com/ua_kyxap/52520.html
Смачного
-
Гість: Anna, 92.49.233.52
2008/10/28 15:17:35
в моей семье такое блюдо всегда называлось "зеленый борщ", так что уважаемый гость следящий за кулинарной грамотностью, лучше комментируйте сам рецепт а не тыкайте автора сайта ненужными комментами!
-
2008/10/28 16:18:09
to Kagor, 213.179.239.218

Спасибі за уточнення

Гадаю, що "зелений борщ" це народна назва щавлевого супчика, принаймні на Західній Україні. Так його називають і в моїй родині, і навіть у бабусі в Придністров'ї.
Оскільки цей блог не претендує на енциклопедичність, думаю цілком простимо вживати назву "зелений борщ" до цієї страви

Anna

Дяк ;)
-
Гість: Kagor, 213.179.239.218
2008/10/30 11:02:23
Яка різна тая Зах.Україна
я сам також звідтіля:)
-
2008/10/30 15:58:07
В моєї мами та бабусі суп зі щавлем теж завджи називали саме "зеленим борщем". У мене навіть язик не повернеться його супом назвати.
-
Гість: Kagor, 213.179.239.218
2008/10/30 17:58:50
а в мене - щавлева зупа:)
-
2010/02/28 10:03:05
а ось прикол борщ з кропиви, тоже "зелений", можна сказать))
-
Гість: , 104-183-112-92.pool.ukrtel.net
2010/05/22 11:55:16
Здесь очень много рецептов приготовления борща на www.vkysnota.org.ua.
-
Гість: , 194.44.126.113
2012/11/17 12:00:38
а ааааааааааааа