кулінарні рецепти з маленької кухоньки
Блог > Коментарі до замітки

Домашні заготовки: печений гарбуз

У нас вдома дуже люблять усілякі гарбузові страви. А у малятка гарбузове пюре узагалі було першим і найулюбленішим прикормом. Восени і на початку зими запасаюся гарбузовими заголовками, щоб ласувати ним цілий рік. Заморожую і свіжий (потертий та порізаний кубиками) і печений.
Сам по собі печений гарбуз дуууже смачний (принаймні для нас з малюком) і тому половину ми з'їдаємо так і не заморозивши. Можна присмачувати його цукром, корицею, або нарізати скибками і подавати зі збитими вершками чи морозивом. Хоч для мене найсмачніше - без нічого.

Домашні заготовки: печений гарбуз

Гарбуз
Фольга

Духовка: 180С

1. Гарбуз помити, розрізати на сегменти і вичистити від насіння.
2. Сегменти розрізати на невеличкі шматочки - розміром з долоню (шкірку не зчищати!!!)
3. Кожен шматочок грабуза загорнути у фольгу, викласти на деко
4. Запікати у розігрітій духовці близько години (якщо гарбуз молодий - то менше) до мякості
5. Запечені шматоки вийняти з духовки, обережно розгорнути і дати охолонути.
6. Відділити мякоть від шкірки, розтерти блендером або вилкою у пюре

Готове пюре можна використовувати за призначенням (супи, млинці, пироги і тд.) або заморозити невеликими порціями (напр. 1/2-1 скл.).


Смачного!

середа, 17.12.2008, retgdwer_a
Коментарі
Гість: Olena, 78.111.177.100
2008/12/17 20:51:02
В мене теж пів морозильної камери в гарбузових кубиках. Я як правило, запікаю гарбузку, щоб потім з неї ще щось зробити. От і сьогодні їхала в автобусі і згадувала той пиріг Гарі Поттера, якого знову хочу повторити спекти, а вчора зварила гарбузовий суп-пюре з каррі, ми його теж полюбляєм.
-
Гість: Iрина, 80.73.6.130
2008/12/29 21:42:19
Мабуть, не кожен сорт гарбуза солодкий. А якi ви сорти печете та морозите?
-
2008/12/30 10:11:51
to Iрина, 80.73.6.130

Хм... а я чесно кажучи не знаю з яких сортів я печу і які заморожую. Я гарбуз переважно купую на базарі, уже порізаний на сегменти, у бабусь з навколишніх сіл.