кулінарні рецепти з маленької кухоньки
Блог > Коментарі до замітки

Яблучний торт

Рецепт цього смачного торта із старенького кулінарного зшитка моєї бабусі.

Басусин яблучний торт

От чесно скажу, ні разу не пригадую, щоб довелося спробувати цей торт у виконанні бабусі, але чула про нього ну дуже багато. І все мене дивувало, який то буде з яблук крем?...
Тому знайшовши бабусин записник - найперше, що приготувала з нього - Яблучний торт (другими були соленики, заради них навіть вафельницю купувала, але жоден з них не дожив до фотографування)

коржі:
200гр масла
1 скл. цукру
2 яйця
2 скл. борошна + 2 ст.л.
1/2 ч.л. розпушувача

крем:
1кг яблук (нечищені)
50гр м'якого масла (в оригіналі 100гр, але я вирішила вполовинити, щоб менше на талію впливало :) )
1/2 - 1 скл. цукру
2 ст.л. борошна
кориця, ванілін за смаком (використала 1/2 ст.л. кориці)

ганаш:
100гр темного шоколаду
75мл густих вершків

Духовка: 180С. Форма: 24см в діаметрі

Коржі:
1. Борошно змішати з розпушувачем.
2. Яйця взбити з цукром міксером до білої піни. Частинами додавати масло, не зупиняючи міксер. Збивати ще 2-3хв.
3. Додати до яєчно-масляної суміші борошно. Замісити м'яке тісто. Вологими руками розділити тісто на 6-8 частин. Сформувати з них кульки, викласти на тарілку і поставити в холодильник на годину (хоча б на 30хв).
4. Охолоджене тісто викласти в форму (використовую дно від роз'ємної форми - відщипую шматочки тіста від кульки, розплющую в тоненьку пластинку і викладаю в форму, так щоб не було проміжків між пластинками, зробити часті проколи виделкою. Спекти 6-8 коржів.

Крем:
1. Яблука почистити від шкірки та насіння. Натерти на терці з великими отворами.
2. В каструлі добре змішати спеції, цукор, борошно і терті яблука. Поставити каструлю на невеликий вогонь і тушкувати 12-15хв. Охолодити до теплого. Вмішати в яблучну масу м'яке масло.

Зібрати торт: перекласти коржі яблучним кремом, зверху затити торт розтопленим у вершках шоколадом.

Залишити торт на кілька годин в холодному місці або на ніч.

Смачного!

неділя, 03.01.2010, retgdwer_a
Коментарі
2010/01/05 14:19:23
Дуже гарний рецепт!

Запрошую вас приєднатись до української кулінарної соц. мережі cookorama.net . Думаю вам сподобається ;).
-
2010/01/07 21:50:39
to stfalcon

Дякую за похвалу і за запрошення ;) Обов'язково завітаю
-
2010/01/12 02:35:41
Завтра буду гутувати!

prostitutka.blox.ua/
-
Гість: Леся, i43-105-19-89.vpdn.cox.kv.chereda.net
2010/01/20 19:15:47
Гарний рецепт,хочу спробувати,а масло потрібно топити,чи розм'якшене ,як кращ?Дякую
-
2010/01/20 21:02:15
to Леся
масло потрібне м'яке, не розтоплене (рідке)
хоча для коржів, я часом і не розм'якшую, просто беру з холодильника
-
Гість: , 130-100-135-95.pool.ukrtel.net
2010/02/17 11:38:46
Дуже смачний і легкий тортик, спекла на вихідних. Але крему, як на мене, треба робити більше - коржі багато втягують. дякую за рецепт
-
2010/02/17 18:15:57
to Гість: , 130-100-135-95.pool.ukrtel.net
На здоров'я! Рада, що тортик сподобався :) Щодо кількості крему - насправді це подвійна норма, від того що я знайшла в початковому рецепті, але звісно можна зробити ще більше. До речі, крем сам по собі є досить приємним десертом
-
Гість: наталічка, c-98-236-4-145.hsd1.pa.comcast.net
2012/02/18 19:41:56
який розмір форми ,яка t випікання ?
-
2012/03/13 22:30:09
Духовка: 180С. Форма: 24см в діаметрі
-
Гість: , gw-bsd.mitel-ua.com
2012/11/28 18:14:15
чому такий твердий?
-
Гість: , gw-bsd.mitel-ua.com
2012/11/28 18:15:44
я жартую дуже класний!!!
-
2013/10/22 23:58:00
а можна дізнатися рецепт солеників?





дуже рекомендую


Зелений туризм