Іспанська флешмобна мегагалета

Зі здивуванням виявила на кухні чималенькі запаси цільнозернового борошна. Чого ж добру пропадати? Потроху використовую, аж навіть полююбити встигла… одну-дві жменьки в хліб, жменьку в кекс чи до біскотті. А тут натрапила в блозі cuinera-catala на рецепт хм… пиріжка повністю з корисного борошна.

megagaleta

Результат дуже втішив, трохи незвично, але дуже смачно

190 гр цільнозернового борошна
2/3 ч.л. соди + 1/4 ч.л. розтертої в ступці лимонної кислоти
2/3 ч.л. морської солі
115 гр м’якого вершкового масла (якраз домашнє збивала напередодні)
150 гр цукру + 1 ст.л. меду (50гр замінила на цукор з натуральною ваніллю)
1 велике яйце
100 гр шоколаду (використовувала готові шоколадні крихти)
жменька промитих і просушених родзинок і жменька посічених грецьких горіхів

Духовка: 180С, форма: 20*20см, викласти пергаментом для випічки

1. Змішати борошно з содою і лимонною кислотою.
2. Виделкою ретельно в мисці розтерти цукор з медом і маслом. Додати яйце і розмішати.
3. З’єднати масляну і борошняну суміш, вимісити до однорідності, додати шоколад, горіхи, родзинки і ще раз розмішати акуратненько.
4. Викласти тісто в форму і випікати 30-35хв (орієнтуватися на фантастичний аромат і золотисто-коричневий колір). Готовий пиріжок перекласти на решітку і злегка остудити, якщо домашні дозволять… мої половину змели ще гарячою 🙂 навіть сфотографувати як слід не дали

Смачного!


ще смачна випічка:

Шоколадно-фруктовий вечірній кекс

Трилимонний кекс «Ніжність»

Французька класика: мадлен з ванільним ароматом

Кавові капкейки з горіхами

Лимонна бабка з вершками і фруктами (кроспост)

Іспанська флешмобна мегагалета: 7 комментариев

  1. Я тоже нашла эту галету на сайте у автора, испекла, моей семье очень понравилось. Теперь это самая любимая выпечка — быстро, вкусно, полезно (всмысле муки). Только я делаю её тоньше, надрезаю ещё горячей, а когда она остывает, получаются хрустящие печеньки. Очень советую всем приготовить. На вкус действительно необычно, но очень вкусно.

  2. to Шмакота: Флешмобна, бо в іспанському інтернет просторі на початку весни був масштабний флешмоб на приготування цієї галети

    to Алла: цілком підтримую пораду 🙂

  3. Доброго дня!

    Я працюю у PR агенції Newsfront, і ми б хотіли запропонувати Вам співпрацю : )

    Як можна з Вами зв»язатись?

    Дякую: )

  4. А що таке цільнозернове борошно? Тобто ідея зрозуміла, але щось на полицях супермаркетів я такого не бачив….

  5. Доброго дня! Мені дуже сподобався Ваш блог. Я адміністратор українського сайту Моя Підбірка moyapidbirka.com.ua/ — це безкоштовний хостинг та обмінник

    файлами. Хочу запросити Вас користуватись ним. Можете заміщати там фото, відео, Ваші рецепти якi забирають місце на Вашому диску (або треба їх перенести до архівум) та нічого не платити за хостинг.

Комментарии запрещены.