кулінарні рецепти з маленької кухоньки

Сирники та сирна випічка

неділя, 26.09.2010

Різноманітні сирники готую практично кожного тижня, і ще жодного разу не вдалося приготувати два однакових, хоч би як дотримувалася рецептури :) Хоч частіше я її зовсім не дотримуюся а просто експериментую з чимось новеньким

сирник

Цей варіант зовсім не дієтичний але фантастично смачний!

200 гр борошна
100 гр холодного масла
1-2 ст.л. холодної води

250гр жирного творогу (домашнього сиру)
100 мл сметани
50 гр масла
2 яйця
2/3 скл. цукру
4 ст.л. манної крупи
1/2 ч.л. соди
за бажанням фрукт: нектарин, яблуко, груша...

Духовка: 180С, прямокутна форма для кексів/хліба, пергамент для випічки

1. Тісто: На стіл просіяти борошно, додати порізане дрібними кубиками дуже холодне масло (тру на терці і ставлю на кілька хвилин у морозильну камеру). Ножем посікти борошно з маслом, щоб утворилися неоднорідні крихти. Додати 1-2 ложки холодної води (в мисочку з холодною водою вкидаю кілька кубиків льоду) і швиденько замісити тісто. Довго не вимішувати, а тільки зібрати в купку. Поставити тісто в холодильник доки готується начинка.
2. Міксером змішати всі інгридієнти до однорідної пухкої маси (7-8хв). За бажанням ароматизувати ваніллю або лимонною цедрою. Фрукт очистити від шкірки, порізати невеличкими шматочками і вмішати в начинку.
3. Форму для випічки застелити пергаментом. Тісто розкатати в пласт і викласти дно та стінки форми (іноді не розкатую а відщипую шматочки тіста, руками розплющую в коржики і викладаю форму).
4. Вилити сирну масу в корзинку з тіста, поставити в розігріту духовку на 40-50хв, до приємного золотистого кольору.
5. Готовий сирник залишити на кілька хвилин у формі, тоді обережно перекласти на решітку і дати повністю охолонути.

Смачного!

М.К.: можна для начинки збити окремо яйця з цукром в піну і обережно змішати з сирною масою. Тоді у сирника виходить така суфлешна шапочка, але я її не особливо люблю :)

п'ятниця, 02.07.2010

Наш сьогоднішній сніданок :) Легкий, швидкий і дуже смачний

Лаваш-рулет з сиром і чорницями

Використала залишки свіжої чорниці, але гадаю що можна використовувати будь-які ягоди, або фрукти порізані на шматочки. Треба ще спробувати такий рулет з малиною та вишнями. Свіжа чорниця конкретно зафарбувала начинку, певно з замороженою таких казусів не буде.

Upd: холодні рулетики смакують не менше ніж теплі! :)

на 2 рулета:
2 тонкі лаваші
250гр сиру (творогу), обезжирений
250мл сметани
3 ст.л. цукру
2/3 скл. чорниць

жовток + 1 ст.л. молока для змащування (за бажанням)

цукрова пудра для подачі

Духовка: 220С, деко і пергамент для випічки

1. В мисці ретельно змішати творог, цукор і сметану до однорідної маси (можна міксером, я обійшлася виделкою)
2. В творожну масу обережно вмішати ягоди чорниці
3. Розділити творожну масу навпіл і змастити кожною половиною корж лаваша. Скатати лаваш у рулет і перекласти їх на деко вистелене пергаментом (можна не брати пергамент, але сир і ягоди у начинці - капосні штуки, частенько витікають, а відмивати потім деко довго і нудно).
4. Змастити кожен рулет жовтком, змішаним з молоком. Випікати в розігрітій духовці до золотистого кольору.
5. ати рулетам трішки вистигнути, щоб начинка "схопилася" і нарізати на порції. При подачі посипати цукровою пудрою.

Смачного!

М.К.: ці рулети чимось схожі на сирник з лавашем і яблуками. Поки готувала зранку не втрималася від легкого експерименту. Один рутел приготувала як описано, а в начинку до другого додала пакетик ванільного пудинга (той, що треба варити з 400мл молока) і кілька ложок сметани. Результат: другий рулет, той що з пудингом - виглядає красивіше, при запіканні начинка не витекла, ріжеться значно легше. А от на смак мені явно сподобався перший рулет - ніжніший він :)

четвер, 17.12.2009
Смачно, швидко і корисно :) Якщо є натхнення, то можна порадувати домашніх смачною випічкою до сніданку, особливо якщо приготувати тісто заздалегідь увечері

Вівсяні сочні від Ayn

понеділок, 23.11.2009
Різноманітні сирники - найпопулярніша випічка у нас дома. Один з найулюбленіших - "Королівська ватрушка". Але постійно пекти тільки її нецікаво, тому експериментуєм, шукаємо нові підходи до...
Дуже хочу навчитися пекти СИРНИК, такий як у селах на весілля та на Великдень печуть, з маковими прошарками, жовтогарячим сиром, що просто тане у роті. А поки що ділюся результатом експериментів.

Сирник з яблуками в лаваші

Цей смачний сирник став нам чудовою вечерею, ніжне сирне суфле з кисленьким яблучним прошарком, запечені у хрумкому лаваші. Дуже смакує і теплим, і холодним
середа, 04.11.2009
Один з найулюбленіших сирників у нашій сім'ї, особливо до вподоби нашій бабусі. Печу його вже кілька років доволі часто, і ще ніколи не було "проколів".

Королівська ватрушка

В мережі є чимало варіацій цього пиріжка, в основному зміни стосуються крихти для основи. З багатьох "зібрала" так як нам найбільше смакує: розсипчаста, несолодка основа і ніжне творожне суфле.
 
1 , 2 , 3