Кминний супчик «з нічого»

1 ст. л. кмину
1 цибулина
1 морквина
2-3 картоплини
2 зубці часнику
1 + 2 ст. л. олії (можна 2 л. замінити на вершкове масло)
1/4 ч. л. коричневого цукру (не обов’язково
)
5-6 скл. води/бульйону
1 ст. л. солодкої паприки меленої
сіль, перець, зелень за смаком
1 ст. л. муки

4-5 шматочків житнього хліба (вчорашнього)
2-3 зубці часнику
4-5 ст. л. оливкової олії
сіль, пекучий перець

тертий пармезан (за бажанням)

1) в маленькій сухій каструльці/сковороді злегка підсмажити до потріскування кмин, відставити
2) моркву натерти широкими смужками, цибулю порізати півкільцями тоненько
3) розігріти на сковороді 1 ст ложку олії, додати цибулю і злегка підсмажити, посипати коричневим цукром і залишити на хвилинку, тоді додати моркву, дрібно посічений часник, кмин і протушкувати помішуючи
4) в суповій каструлі розігріти 2 ст. л. олії (або суміш олії і масла) додати муку і обсмажити до легкого покоричневіння, зняти з вогню, додати помішуючи овочево-кминну суміш, потроху вливати рідину, стежачи, щоб не утворилися грудочки, повернути на плиту і довести до кипіння
5) картоплю порізати дрібними кубиками і вкинути в суп, додати сіль, перець, паприку, прикрити кришкою і варити до готовності картоплі
6) розігріти духовку до 200С, хліб порізати кубиками, часник пропустити через прес, змішати з оливковою олією, перцем та сіллю, вкрити сумішю хлібні кубики, викласти на деко і 5-7 хв підсушити в духовці
7) подавати гарячий суп з сухариками, посипавши за бажанням подрібненою зеленню та тертим пармезаном

СМАЧНОГО!

М. К.: суп вдається однаково смачним і на воді, і на бульйоні, на мою думку смачнішим стає на наступний день, правда до цього сухарики не доживають і доводиться робити нову порцію 🙂

Кминний супчик «з нічого»: 3 комментария

  1. Вчера сварила этот супик, супер, очень вкусно, муж привереда в супах и тот попросил добавки!

  2. to Юлия, 93.126.99.146

    Рада, що супчик сподобався 🙂

Обсуждение закрыто.