Лимонний пиріжок з далекого минулого

ТІСТО:
50 гр. мокрих дріжджів або 1.5 ст.л. сухих
1/2 скл. молока
2 ст.л. цукру
1 яйце
3,5 скл. муки
1 яйце
200 гр. маргарину або вершкового масла
1/2 ч.л. солі
НАЧИНКА:
1 великий або 2 маленьких лимона
1 — 1.5 скл. цукру
4 ч.л. крохмалю

В теплому молоці розчинити дріжджі, цукор і кілька ложок муки.
Дати суміші піднятися — близько 10-15 хвилин.
Додати яйце, решту муки, сіль, дрібно нарізаний маргарин і замісити тісто.
Дати тісту постояти близько 30-40 хвилин, а поки зайнятися начинкою:
Для приготування начинки ошпарити лимон окропом, змолоти в кухонному комбайні або натерти на терці.
Додати цукор і крохмаль.
Розділити тісто на 2 частини, розкотити їх за розміром дека. Застелити деко папером для випічки, викласти на нього лист тіста, начинку, закрити другим листом, защипати краї.
Змастити пиріг яйцем і пекти при температурі 180°с близько 30 хвилин.

Рецепт взято звідси

М.К.: додаю в начинку менше цукру (не більше склянки), люблю холодний (прямо таки з холодильника) і щоб зверху помастити невареною згущівкою…мурк…

Лимонний пиріжок з далекого минулого: 1 комментарий

  1. то пирог не просто из прошлого, а из моего детства ( мне 52 года). Моя бабушка готовила его обалденно, Но, к сожалению, рецепта его я не знала. Спасибо большое. Обязательно спеку.

Обсуждение закрыто.