Медовий торт

Коржі:
50 гр. вешкового масла (спокійно заміняю на мякий маргарин типу "Рама")
3 ст.л. меду
2/3 скл. цукру
1 яйце
1/4 скл. молока
1/2 ч. л. соди
дрібка солі
3 скл. борошна

Крем:
250 гр. згущеного молока (я беру переважно варене)
1,5-2 скл. сметани
1-2 ст. л. соку лимона (за бажанням)

Декор:
1 скл. солодких вершків
1/2 скл. мелених грецьких горіхів

1. Розігріти на водяній бані молоко, масло, мед, цукор. Коли розчиниться, зняти з вогня і додати яйце. Муку просіяти з содою і сіллю. Замісити некруте тісто, що не липне дорук (у мене виходить дуже круте на мій погляд, але на якості торта це не відображається абсолютно). Поділити тісто на 8-12 частин, і роозтакчувати тооооонюсінькі коржі на присипаній мукою поверхні. Випікати їх в духовці при 180С 5-7 хвилин до золотистого кольору (печу по 2 одразу на різних протвинях). обрізати можна як до так і одразу після випічки (мені зручніше до, приставивши тарілку відповідного розміру, або заготовлений прямокутник з цупкого паперу).
2. Взбити сметану зі згущеним молоком до однорідної маси. Додати за бажанням лимонний сік. Змастити кремом усі коржі, окрім останнього.
3. Збити вершки. Змастити ними верх та боки торта, потім щільно присипати горіхами. Дати торту постояти при кімнатній температурі з годинку для пропитки.

Смачного

М.К.: можна використувувати звичайний сметанний крем, замінивши згущене молоко на склянку цукру; можна зробити крему більше і використати для декору замість вершків. Борошна у мене зазвичай іде більше 3-х склянок, і ше при розкачуванні постійно доводиться підсипати, але це залежить від сорту самого борошна, наскільки воно клейке і втягує вологу.

 

Медовий торт: 6 комментариев

  1. Алина

    На здоров’я

    Гість: , ppp-77-247-25-236.wildpark.net

    І смачно 😉

Обсуждение закрыто.