Торт Наполеон

Коржі:
75 гр масла
2/3 скл. цукру
2 яйця
1,5 ст. молока
1/2 ч.л. розпушувача
3-4 скл. борошна (можливо знадобиться більше)

Крем:
350 мл молока
4 ст.л. крохмалю
2 яйця
1 банка згущеного молока
1 1/2 скл. вершків

1. Коржі — розтерти масло з цукром в пухку білу масу, вбити яйця, влити молоко. Просіяти муку з розпушувачем і поступово добавляючи в молочно-масляну масу замісити тісто. Накрити тісто полотенцем і залишити на 15 хв. Поділити тісто на 15-20 шматочків, розкачати кожен в тоненький корж, обрізати краї рівно (можна використати тарілку, дно від роз'ємної форми тощо). Випікати в розігрітій до 170С духовці до золотистого кольору. обрізки також випекти для крихт.
2. Зварити згущене молоко. Заварний крем: збити яйця і крохмаль, поступово влити гаряче молоко. Поставити масу на вогонь, варити поміщуючи 5-7 хв до загустіння. Охолодити. Збити охолоджений крем з охолодженим згущеним молоком. Окремо збити вершки і акуратно з'єднати з кремом.
3. Промазати всі коржі кремом окрім верхнього. Поставити під прес пропитуватися на кілька годин (на ніч). Змастити верх та боки кремом, обсипати крихтами, прикрасити за бажанням.

М. К.:  Наполеон — мій улюбленець серед тортиків. За цим рецептом виходить дуууже велика порція (мене вистачило на 22 коржа… ух…). Ми його днів 5-їли. І дуже ситний. Хоча за бажанням для крему можна замінити вершки на м'яке вершкове масло.

Торт Наполеон: 1 комментарий

  1. В тесто для этого пирога не кладут яйца,они придают ему жесткость,а тем более в классическом варианте разрыхлитель.Попробуйте тесто:200г.сметаны,200г натертого на крупной терке маргарина,щепотка соли,муки столько,сколько необходимо будет для замешивания мягкого теста.Раскатывать тонко,даже очень.Испечь коржи,перемазать кремом и настоять торт около 12 часов.Получается слоенно-рубленный пирог.Этот рецепт очень старый,попробуйте!

Обсуждение закрыто.