Холодне дріжжове тісто: квіточки з сосисками і вишнево-шоколадні рогалики

Базовий рецепт для тіста:
3,5 скл. борошна
1 скл. молока
200 гр масла/маргарину
1 уп. сухих дріжжів
1 ст.л. цукру
1/2 ч.л. солі

1. Перетерти масло/маргарин з борошном.
2. Додати сіль, цукор і дріжжі.
3. Поступово вливаючи молоко, замісити м'яке тісто
4. Загорнути тісто в плівку і поставити в холодильник мінімум на 4 години (на ніч)
5. Підготувати  вироби і випікати в попередньо розігрітій духовці до готовності

З цього тіста я готую основу для піци (1/4 або й 1/5 від цілої порції на 28см піцу), пиріжки і пироги, крендельки, булочки, рогалики, рулети і тд. і тп.

Квіточки з сосисками

На 12 шт.
1/3 порції холодного дріжжового тіста
12 маленьких сосисок (типу "Кроха") без оболонки
4-5 ст.л. дрібнонатертого твердого сиру
суміш молока і яйця для змазування (1 яйце + 2-3 ст.л. молока)
кмин, прянощі за бажанням

1. Поділити тісто на 3 частини, розкатати кожну в дпродовгуватий прямокутник, так щоб по довгій стороні вмістилися в ряд 4 сосиски.
2. Викласти сосиски і завертуни їх у тісто рулетом. Розрізати рулет на окремі "сосиски в тісті"
3. Зробити на кожній сосисці 3 надрізи на рівні частини, прорізуючи повністю сосиску, але не дорізаючи тісто до кінця.
4. Перекрутити надрізані шматочки навхрест, так щоб утворилася "квіточка"
5. Викласти на застелене пергаментом для випічки деко, змастити збитим яйцем з молоком, посипати твердим сиром, прянощами.
6. Випікати у розігрітій до 200С духовці до світлокоричневого кольору (15-20 хв)

Рогалики з вишнями і шоколадом

2/3 порції тіста
1 1/2 скл. вишень з компоту (зціджених)
2 ст.л. крохмалю
1 пакетик ванільного цукру (10 гр)
2-3 ст.л. натертого шоколаду
збите яйце з молоком для змащування

1. Змішати відціджену вишню з крохмалем, ванільним цукром і тертим шоколадом.
2. Розділити тісто на 3 частини. Розкатати кожну в круг товщиною близтько 3-4 мм
3. Розрізати круг на 8 секторів. На широкий кінець кожного сектора викласти 1 ч.л. начинки і акуратно скрутити рогалик.
4. Готові рогалики викласти на вистелене пергаментом длля випічки деко, змастити яєчно-молочною сумішшю, посипати за бажанням ванільним цукром або звичайним
5. Випікати в розігіртій до 200С духовці до золотистого кольору (15-20 хв). Охолодити

Смачного

М.К.: це тісто дуже легко готувати, нема мороки з опарами і підходами, воно приємне у роботі, вироби з нього завше вдаються. Тісто можна зберігати в холодильнику 2-3 тижні, або заморозити на довший термін.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*