Сирно-полуничний легкий десерт

250 гр. охолодженого домашнього сиру (творога)
450 мл охолодженого фруктового йогурта питтєвого
2/3 скл. охолоджених вершків і 1/3 скл. цукру або 1 скл. солодких вершків
1 уп. ванільного цукру
10 гр. желатина
50 гр. холодної води (соку)
порізані кубиками полуниці (або інші ягоди)

1. Висипати желатин у склянку і залити холодною водою. Залишити на 10 хв. щоб набух. Вилити в каструльку і трішки підігріти на маленькому вогні, до розчинення. Відставити щоб охолов.
2. Розтерти сир з йогуртом і ванільним цукром до однорідної маси
3. Збити міксером вершки з цукром до стійкої піни. Продовжуючи збивати, додавати по 1 ст.л творожної маси, доки не змішають обидві маси. Влити тоненькою струйкою розчинений желатин під лопасті міксера і ще раз добре збити.
4. У маленькі формочки (або 1 велику на 2-2,5 літра форму) на дно викласти кубики полуниці (або інші ягоди, фрукти) акуратно вилити вершково-сирну масу і поставити на 3-4 хв до холодильника (велику форму бажано залишити на ніч).
5. Перед подачею опустити форму з десертом на кілька секунд в мисочку з гарячою водою, накрити зверху тарілкою і перевернути. Десер легко вийде з форми.

Смачного

Сирно-полуничний легкий десерт: 2 комментария

  1. Думаю получиться очень вкусный десерт-хочу попробовать.Объясните поточнее какие нужно брать сливки,какой жирности?

  2. Використовую або солодкі вершки для взбивання 18-23% (залежно від виробника) або звичайні несолодкі вершки від 30% і більше

    Також можна взяти несолодкі вершки 10-15% і взбити їх зі згущувачем для вершків (загуститель для сливок)

Обсуждение закрыто.