2в1: Печена картопелька та «п’яна» печінка

Для печеної картоплі:
1 кг очищеної картоплі
3 ст.л. майонезу
3 ст.л. сметани
1 ст.л. гірчіці
паніровочні сухарі
сіль, перець,

спеції: "Прованські (французькі) трави" за смаком (суміш з сушених оригано, розмарину, тимяну, базиліку, майорану — склад залежить від фантазії виробника)

Для п'яної печінки:
500 г курячої печінки
3 ст.л. оливкової олії
1 цибулина
2 ст.л. сухого вина (краще червоного)
дрібка коричневого цукру
1 ч.л. винного оцту
2 ст.л. курячого бульйону
сіль і свіжозмелений чорний перець за смаком

Готуємо картоплю:
1. Закип'ятити підсолену воду в широкій каструлі. Картоплю порізати дольками. Вкинути в киплячу воду і проварити 10-15 хвилин. Процідити.

2. Розігріти духовку до максимуму. Змішати сметану, майонез, гірчицю, сіль, перець, сушені трави. Полити соусом картоплю і ретельно перемішати. Викласти у форму і посипати сухарями. Випікати 10-15 хв.

Готуємо печінку:
1. Розігріти на сковороді олію, додати порізану тонкими кільцями цибулю. Пасерувати помішуючи до прозорості. Додати тимян (я додаю сушений).

2. Збільшити вогонь, викласти печінку і активно помішуючи обсмажити її з усіх сторін.

3. Додати вино, перемішати. Додати цукор, бульон, сіль, перець. Акуратно перемішати і готувати ще кілька хвилин.

М.К.: дуже важливо не перетримати печінку на вогні, тоді вона буде дуже ніжною, кремової консистенції в середині.

2в1: Печена картопелька та «п’яна» печінка: 3 комментария

  1. Запекала как-то картошку в духовке — не понравилось, слишком сухая. Попробую этот приемчик — сначала отварить до полуготовности, потом довести в духовке. Спасибо, за подсказку.

    PS. По-моему, это некорректно, показывать IP адрес, если что-то там не сделать. Нигде такого не видела.

  2. А що, на Україні немає наших трав, тому необхідно французські ? А у нас такі трави не ростуть, чи ви француз ?

  3. tosik, 78.26.128.253

    ні, я не француз, а українка 🙂

    трохи неточно написала, користуються готовою сумішшю сушених трав «Прованські» або «Французькі» (як у якого виробника)

    такі трави може й ростуть на Україні, але чомусь у магазинах і навіть на базарі свіжими зустрічаю тільки турецькі або ізраїльські 🙁 це дуже сумно… більше того навіть не можу знайти більшість насіння, щоб вирощувати їх вдома

Обсуждение закрыто.