Ароманта плетенка з бринзою та овочами

500 гр готового листкового тіста
250 гр бринзи або фети
1/2 порізаного смужками болгарського перцю
1 помідорку, почистити і порізати кубиками
100 гр порізаних листків шпинату (морожені — розморозити зі шматочком масла)
1 жовток + 1 ст.л. молока для змазування
сіль, перець, кмин, кунжут

Варіації до начинки: печені баклажани, обсмажені гриби, будь-яка інша зелень

1. Розігріти духовку до 180С. Бринзу або фету порізати кубиками, додати перець, шпинат, кубики помідорки.
2. Розкатати тісто на листку пергамента для випічки. Умовно розділити його на три частини. Центральну частину не чіпаєм — на неї будем викладати начинку. Бокові частини порізати навскоси від ццентру до країв на полоси шириною 1,5 см. Відрізати перші полоски з обох сторін з двох кінців (4 шт) — отримаємо "язички"
3. Викладаємо начинку на центральну частину, накриваємо "язичками". Тоді загортаємо на начинку бокові полоски тіста, чередуючи їх справа і зліва, так щоб отримати плетенку. Розмішати жовток з водою, змастити сумішшю плетенку і посипати кужнутом та кмином.
4. Перенести пергамент з плетенкою на деко і випікати до готовності (35-45 хв).

Смачного

Ароманта плетенка з бринзою та овочами: 2 комментария

Обсуждение закрыто.