Домашній експромт: цвітна капуста запечена під соусом

500-700 гр цвітної капусти
150 гр твердого сиру
3 ст.л. сметани
3 ст.л. майонезу
1 ст.л. гірчиці
2 яйця
сіль, перець
панірувальні сухарі

1. Розібрати капусту на суцвіття. Пробланшувати їх у великій кількості підсоленої киплячої води 3-5 хв. Процідити.
2. Розігріти духовку до 200С. Форму змастити маслом і присипати сухарями.
3. Твердий сир натерти на терці з дрібними отворами. Змішати майонез, сметану, яйця і гірчицю до однорідної маси. Посолити і поперчити соус.
4. У підготовлену форму викласти цвітну капусту. Присипати густо твердими сиром і залити соусом так, щоб була покрита уся поверхня. Зверху посипати сухарями.
5. Запікати 20-25 хв до золотистого кольору. Дати трішки охолонути.

Смачного

М.К.: домашні дуже полюбляють цю запіканочку, готувала за минулий час уже тричі, а сьогодні знову принесли цвітну капусту. Хе, чекаю завтра "замовлення". Гадаю, ця страва буде не менш смачною і з брокколі. За бажанням кількість соусу можна збільшити.

Домашній експромт: цвітна капуста запечена під соусом: 2 комментария

  1. до капусти додай солодкий перчик баклажан буде ще доьрише

  2. Я вже, здається, всіх дістала зі своїми коментами, але цілий деь сиджу на сайті і читаю ту смакоту.. І всьо жалію, шо зараз не можу нічого приготувати. Короче, я хотіла сказати, шо цвітна капуста — взагалі дуже класна штука!! Почалося з того, шо моя бабуся обсмажувала її кусочками в яйці з борошном, потім в сухарях, потім я варила з неї зупку (на основі цибульової, тої шо в коментарі до французького супчика), а потім виявилось, шо її можна їсти сирою!!

    Просто дрібно порізати, зробити такий собі соус: до сметани дати солі, можа перцю, вдавити щедро часнику і вимішати. І нічо такий салати виходить…

Обсуждение закрыто.