Трилимонний кекс «Ніжність»

кекс:
1 1/2 скл. борошна
2 ч.л. пекарного порошку (baking powder)
1/2 ч.л. солі
1 скл. йогурту
1 скл. цукру
3 великих яйця
2 ч.л. лимонної цедри (приблизно цедра 2х лимонів)
1/2 ч.л. ванільного екстракту
1/2 чашки рослинного масла

сироп:
1/3 скл. лимонного соку
1/3 скл. цукру

глазур:
1 скл. цукрової пудри
2 ст.л. лимонного соку

1. Розігріти духовку до 180С. Застелити дно папером для випічки форму (~22 x 11 x 6 см) або об’ємом 1.5 літра. Змастити форму маслом і прісипати борошном.

2. У миску, просіяти борошно, пекарний порошок і сіль. У іншій мисці, збити разом йогурт, цукор, яйця, лимонну цедру і ваніль. Поволі додати сухі інгредієнти до мокрих. Додати в тісто олію і добре перемішати, щоб тісто стало однорідним. Вилити тісто в підготовлену форуму і випікати до готовності, приблизно 50 хвилин або поки дерев’яна паличка вставлена в центр кексу не виходитиме чистою.

3. Поки кекс випікається, в маленькій каструльці, змішати сік і цукор для сиропу. Розігріти і варити поки цукор повністю не розчиниться і сироп не стане прозорим.

4. Коли кекс випечеться, не виймаючи з форми, проткнути кекс тонкою паличкою в декількох місцях і залити ГАРЯЧИЙ кекс сиропом. Повністю охолодити кекс. Для глазурі змішати цукрову пудру і лимонний сік. Покрити охолоджений кекс глазур’ю.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*