Еклери «Ласунчики»

1 скл. води
1 скл. борошна
150 гр. масла
4-5 яєць

1 скл. солодких вершків для взбивання

1/3 плитки чорного шоколаду
1 ст.л. молока

1. Розігріти духовку до 180С. Влити воду в каструлю, додати масло. Поставити на вогонь і довести до кипіння.
2. Всипати в киплячу суміш борошно і добре розмішати, щоб не було грудочок (використовую міксер)
3. Зняти каструльку з тістом з вогню. По одному додавати яйця (4-5 шт залежно від розміру яєць), не перестаючи добре розмішувати/збивати. Готове тісто пластичне, гладке і тягуче.
4. Покрити деко пергаментом для випічки. Ложкою, змоченою в холодній воді набирати тісто і викладати шматочки на деко, на відстані один від одного. Випікати 20-25 хв до золотистого кольору.
5. Готові вироби наповнити збитими вершками (або іншим улюбленим кремом, якщо він достатньо густий і стійкий, щоб не витік) за допомогою кондитерського шприца або скрученого в конус пергаменту.
6. Шоколад помалати на дрібні шматочи і розтопити в каструльці на водяній бані/в мікрохвильовій печі, додавши столову ложку молока. Наповнені еклери обмакнути однією стороною в розтоплений шоколад і викласти на тарілку (або викласти еклери на тарілку і полити розтопленим шоколадом)
7. Поставити в холодильник на 30-40хв.

Смачного!

Еклери «Ласунчики»: 3 комментария

  1. Просто бомба! Дуже просто і швидко робляться, а виглядають дуже вже вишукано і складно =) Просто розтанула як їх їла =)

    Дякую вам!

  2. Natalia, На здоров’я 🙂 рада, що Вам сподобалися еклерчики

Обсуждение закрыто.