Розсипчасте печиво

150 гр маргарину

2-3 гр ваніліну

1 жовток

1 ст.л. «з верхом» майонезу

50 мл води

1/2 ч.л. сухих дріжджів

2 скл. борошна(або трохи більше)

цукор

1. Дріжджі розвести у воді. Холодний маргарин розім’яти рукою. Додати до нього жовток, ванілін, майонез, воду з дріжджами — злегка перемішати разом.
2. Помалу додаючи борошно, замісити м’яке, пластичне тісто, що не липне до рук (2-2,5 скл. залежить від борошна). Тісто постарайтеся замісити швидко, щоб маргарин не став дуже м’яким.
3. Розкатати тісто (4-5 мм для тонких хрустких печеньок, 7-8 мм для товстіших). Вирізати печенька.
4. Насипати цукор на пласку тарілочку, кожне печиво обмакнути однією стороною в цукор злегка надавлючи на тісто пальцями, щоб цукор ніби вдавився в печиво
5. Викласти на противень, застелений папером для випічки. Пекти в заздалегідь нагрітій духовці при 180-200С до золотистого кольору (хвилин 15-20). Знімати печиво акуратно — може покришитися

Розсипчасте печиво: 2 комментария

  1. А сколько нужно воды, чтобы развести дрожжи?

Обсуждение закрыто.