Середземноморська родичка бануша — полента з гострою томатною сальсою

Не гарантую оригінальність і відповідність першоджерелам, оскільки готувала по пам'яті, замінила пармезан на бринзу, а кукурудзяну муку на крупу. Пишу так, як готувала:

Сажена розмаринова полента

100 гр. вершкового масла
2 ст.л. оливкової олії
2 зубці часнику
1/2 ч.л. порошку чилі
1/2 ч.л. сухого розмарину
1/2 ч.л. солі
Мелений чорний перець — 1/2 чайної ложки
1 скл. курячого бульйону
1 скл. вершків (10%)
1 скл. молока
2 ст.л. сметани (за бажанням)
1 скл. поленти (кукурудзяна мука/крупа)
1/2 скл. натертого тв. сиру / бринзи

масло для смаження

1. Розігріти масло і олію в каструлі з товстими стінками і дном (я готувала в древній емальованій, а в ідеалі готувати треба в казанку)
2. Додати часник, порошок чилі, розмарин, сіль, чорний перець і обсмажити протягом 1 хвилини.
3. Додати курячий бульйон, вершки, молоко, сметану (за бажанням) і довести до кипіння.
4. Зняти каструлю з вогню, додати кукурудзяну муку/крупу і добре розмішати (деревяною допаткою).
5. Поставити каструльку назад на тихий вогонь і варити, постійно помішуючи, поки маса не загусне і не почне трохи булькати. Варити до відставання каші від стінок каструлі.
6. Зняти поленту з вогню, додати сир/бринзу, перемішати і викласти у форму (брала круглу скляну форму d21см), розрівняти верх і поставити в холодильник до повного охолоджування.
7. Розрізати охолоджену поленту на сегменти, квадрати і тд (залежить від форми і вашої фантазії).
8. Розігріти сковороду, розтопити масло, обсмажити шматочки поленти по 1-2 хв з кожної сторони. Подавати гарячою!!!

Гостра томатна сальса

2-3 середніх помідорчика
1/2 червоної цибулини
1 зубок часнику
1 ч.л. оливкової олії (факультативно)
1 ч.л. лимонного або лаймового соку
порошок чилі за смаком (1-2 дрібки)
перець
сіль

1. Помідорки розрізати на 6-8 сегментів і дрібно порізати.
2. Цибулю дрібно порізати. Часник пропустити через прес або натерти на терку з дрібними отворами (так роблю я)
3. Змішати в салатнику порізані помідори, цибулю, часник, заправити лимонним соком, оливковою олією за бажанням,
порошком чилі. Посолити і поперчити за смаком. Дати настоятися з годинку

Смачного

Середземноморська родичка бануша — полента з гострою томатною сальсою: 7 комментариев

  1. to Ірина, 80.73.0.127

    тобто за бажанням

    виправлю в тесті

  2. Факультативно-це не обов»язково,соромно таке запитувати

  3. Відколи це в пїст можна вживати молочні продукти та бульйон?

  4. to ольга, 198-120-113-92.pool.ukrtel.net

    пісною в цьому рецепті є Гостра сальса

  5. Щось мені не дуже сподобався отриманий результат, особливо сальси……..сальсою там і не пахне….

Обсуждение закрыто.