Зелений борщ

2 л курячого бульйона
150-200 гр вареного курячого м'яса
100-150 гр щавеля (кваску)
2 картоплини

Заливка:
0,5 скл. сметани
2 яйця
1,5-2 ч.л. солі
0,5 ч.л. меленого чорного перцю

1. Закипятити бульйон. Картоплю почитити і порізати невеличкими кубиками (1х1см).
2. Вкинути картоплю в бульйон, варити 10-15 хв.
2. Щавель промити, перебрати (якщо є необхідність), повідривати стебла від листків. Нашинкувати.
3. Варене м'ясо порізати довільно. Вкинути в суп щавель і курятину. Довести до кипіння.
4. Приготувати заливку: збити виделкою яйця, додати до них сметану, сіль, перець і перемішати.
5. Влити яєчно-сметанну суміш в киплячий суп, постійно його помішуючи. Довести до кипіння і виключити
6. Подавати гарячим зі сметанкою.

Смачного

 

М.К.: є варіант приготування зеленого борща без заливки. Яйця варять окремо вкруту, чистять, розрізають на чертвертинки і кладуть в тарілку з супом перед подачею. Окремо подають сметану.

Також можна готувати на телячому чи простому овочевому бульйончиках

Зелений борщ: 10 комментариев

  1. в моей семье такое блюдо всегда называлось «зеленый борщ», так что уважаемый гость следящий за кулинарной грамотностью, лучше комментируйте сам рецепт а не тыкайте автора сайта ненужными комментами!

  2. to Kagor, 213.179.239.218

    Спасибі за уточнення

    Гадаю, що «зелений борщ» це народна назва щавлевого супчика, принаймні на Західній Україні. Так його називають і в моїй родині, і навіть у бабусі в Придністров’ї.

    Оскільки цей блог не претендує на енциклопедичність, думаю цілком простимо вживати назву «зелений борщ» до цієї страви

    Anna

    Дяк 😉

  3. Яка різна тая Зах.Україна
    я сам також звідтіля:)

  4. В моєї мами та бабусі суп зі щавлем теж завджи називали саме «зеленим борщем». У мене навіть язик не повернеться його супом назвати.

  5. щавлева зупа…борщ-буряк,россол,підливка і т.далі.

Обсуждение закрыто.