2 л курячого бульйона
150-200 гр вареного курячого м'яса
100-150 гр щавеля (кваску)
2 картоплини
Заливка:
0,5 скл. сметани
2 яйця
1,5-2 ч.л. солі
0,5 ч.л. меленого чорного перцю
1. Закипятити бульйон. Картоплю почитити і порізати невеличкими кубиками (1х1см).
2. Вкинути картоплю в бульйон, варити 10-15 хв.
2. Щавель промити, перебрати (якщо є необхідність), повідривати стебла від листків. Нашинкувати.
3. Варене м'ясо порізати довільно. Вкинути в суп щавель і курятину. Довести до кипіння.
4. Приготувати заливку: збити виделкою яйця, додати до них сметану, сіль, перець і перемішати.
5. Влити яєчно-сметанну суміш в киплячий суп, постійно його помішуючи. Довести до кипіння і виключити
6. Подавати гарячим зі сметанкою.
Смачного
М.К.: є варіант приготування зеленого борща без заливки. Яйця варять окремо вкруту, чистять, розрізають на чертвертинки і кладуть в тарілку з супом перед подачею. Окремо подають сметану.
Також можна готувати на телячому чи простому овочевому бульйончиках
В кулінарії термін «Борщ» передбачає використання столового буряка в супі.
До прикладу: community.livejournal.com/ua_kyxap/180687.html
чи: community.livejournal.com/ua_kyxap/135536.html
А це самий суп без буряка: community.livejournal.com/ua_kyxap/52520.html
Смачного
в моей семье такое блюдо всегда называлось «зеленый борщ», так что уважаемый гость следящий за кулинарной грамотностью, лучше комментируйте сам рецепт а не тыкайте автора сайта ненужными комментами!
to Kagor, 213.179.239.218
Спасибі за уточнення
Гадаю, що «зелений борщ» це народна назва щавлевого супчика, принаймні на Західній Україні. Так його називають і в моїй родині, і навіть у бабусі в Придністров’ї.
Оскільки цей блог не претендує на енциклопедичність, думаю цілком простимо вживати назву «зелений борщ» до цієї страви
Anna
Дяк 😉
Яка різна тая Зах.Україна
я сам також звідтіля:)
В моєї мами та бабусі суп зі щавлем теж завджи називали саме «зеленим борщем». У мене навіть язик не повернеться його супом назвати.
а в мене — щавлева зупа🙂
а ось прикол борщ з кропиви, тоже «зелений», можна сказать))
Здесь очень много рецептов приготовления борща на http://www.vkysnota.org.ua.
а ааааааааааааа
щавлева зупа…борщ-буряк,россол,підливка і т.далі.