Апельсинові мафінки з шоколадом

100 мл апельсинового фреша (1-2 апельсина)
цедра з одного апельсина, натерта на треці з дрібними отворами
2 яйця
140 мл цукру
100 гр вершкового масла
275 мл борошна
1 1/2 ч.л. розпушувача
1 уп. ванільного цукру
2 ст. л. тертого чорного шоколаду

Глазур
100 мл цукрової пудри
1 ч.л. лимонного соку

1. Нагріти духовку до 200С. Масло розтопити і дати охолонути. Змішати борошно з розпушувачем.
2. Взбити яйця з цукром та ванільним цукром до світлої пухкої маси. Додати розтоплене масло, ретельно перемішати
3. Просіяти борошно над масляно-яєчною сумішшю.
4. Обережно влити апельсиновий сік, всипати цедру і легенько перемішати.
5. Змастити формочки маслом (мені це не допомогло, готові кекси ніяким чином не виймалися, і ми їх їли ложечкою прямо з чашечок) і наповнити на 3/4 тістом. Вкласти в кожну порцію трішки шоколадної стружки.
6. Випікати до готовності (близько 15хв)
7. Змішати цукрову пудру з чайною ложкою лимонного соку. Змастити готові кекси

Смачного!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*