Елементарний яблучний пиріг

200 гр борошна
200 гр цукру
200 гр манної крупи
1 ч.л. соди

100-150 гр масла або маргарину

1 кг яблук
1/2 скл. апельсинового соку
цукор, кориця за смаком
і
Духовка: 180-200С

1. Яблука почистити і натерти на терці з великими отворами. Змішати з цукром, апельсиновим соком і корицею
2. В окремій мисці змішати борошно, манку, цукор і соду
3. Масло/маргарин розтопити і трохи охолодити
4. Викласти форму папером для випічки, висипати 1/3 сухої суміші, розрівняти, полити 1/3 розтопленого масла.
5. Зверху викласти половину яблучної начинки. Знову насипати 1/3 сухої суміші, полити третиною масла і викласти половину яблучної маси.
6. Останнім шаром висипати решту сухої суміші, полити залишками масла
7. Випікати 45-60хв, до золотистої скоринки. Дати добре охолонути, щоб пиріг просочився і всі шари добре схопилися (найкраще залишити на ніч)
8. Нарізати на порції

Смачного!

Елементарний яблучний пиріг: 4 комментария

  1. Думаю, что это чудненько. Завтра пятница — приготовлю на девишник. Давно хотелось чего-то такого несложного, но интересненького!

  2. Привіт. Сирнички були смачні, але малеча не повівся.Мама із татом зїли все і пальчики облизали — смачно і ніжно. Зараз почався Різдвяний піст, буду рада побачити на даному блозі щось смачненьке-пісненьке… ну хочаб раз в тиждень.

  3. to ElenZh I.ua, 92.113.74.186

    🙂 Сподіваюся Вам сподобалося

    Olena, 78.111.182.133

    Шкода, що малятку не підійшли. Хоча я для синулі перепробувала свого часу стільки всього, поки підібрали те, що він погоджується їсти…

    Щодо пісних рецептів, то буду старатися викладати такі. Зараз маю на меті кілька салатиків, постараюся викласти найближчими днями рецепти

  4. О, це так було смачно, ням-ням. Обовязково буду пекти ще не один раз. Дякую за такий гарний і простий рецепт.

Обсуждение закрыто.