Домашній хліб з салямі, сиром та оливками

350 гр борошна
150 (80) гр салямі
150 (80) гр  твердого сиру
8-10 оливок (без кісточок)
4 гр сухих дріжджів
1 ч.л. солі
1 ч.л. цукру
180-200 мл мінеральної води (газована)
1/2 ч.л. прованських трав або інші приправи за смаком

1. Всипати в мінеральну воду дріжджі і цукор. Залишити на 10-15 хв (до появи пінної шаночки) — опара
2. Просіяти борошно в миску. Додати опару, сіль і замісити м'яке, еластичне тісто (замішую міксером 3-5 хв)
3. Змастити миску олією і викласти в неї тісто. Накрити вологим рушничком або серветкою і поставити в тепле місце для збільшення у 2 рази (1-2 години, залежить від температури)
4. Порізати салямі і сир невеличкими кубиками (3-5 мм), оливки — кружальцями.
5. Додати в тісто салямі, сир, оливки, спеції та приправи.
6. Сформувати буханку і викласти в змащену олією форму, залишити до збільшення вдвічі.
7. Випікати в розігрітій до 200С духовці 30-40хв
8. Вийняти з форми і по можливості дати хлібчику хоч трішки охолонути (мені не вдалося)

Смачного

Оригінал рецепта — тут

Домашній хліб з салямі, сиром та оливками: 6 комментариев

  1. Алина

    На здоров’я. Рада, що хліб сподобався

  2. Ви мабуть писали рецепт цього хліба після того, як добряче хильнули і закусили ним. Скільки помилок в тексті, що не відразу і прочитаєш

  3. to Swetlana, 94.178.45.154

    Помилки підправила, старатимуся надалі бути уважнішою

    P.S.: Алкоголь не вживаю (хіба бокал шампанського на НР чи інше свято)

  4. Рецепт класний, а деякі коментуючі просто заздрять вслух тому й пишуть про помилки;)Ням-ням!

Обсуждение закрыто.