Курка з лимонами та розмарином

1 курка, вагою близько 1,7кг
4-5 гілочок розмарину
2 середніх лимони
4 ст.л. оливкової олії
3-4 зубці часнику (1 ч.л. часникової пасти)
1 ч.л. лимонного соку
сіль, перець

Духовка розігріта до 200С

1. Курячу тушку промити, злегка просушити паперовими рушничками або серветками.
2. Змастити курку всередині сумішшю з солі, перцю, пропущеного через прес часника і лимонного соку.
3. Покласти всередину курки 3-4 скручені гілочки розмарину і порізаний дольками лимон.
4. Зверху курку посолити і змастити оливковою олією. Лапи зв'язати і вставити між ниток гілочку розмарину.
5. Налити на противень для запікання 1-2 ст.л. оливкової олії, перенести туди курку і запікати годину-півтори до румяної скоринки. Кожних 15хв. поливати курку соком, що утворюється.

Тест на готовність: проткнути курку в мясистій частині ножем або виделкою — з готової курки витікає прозора рідина

Смачного!

Курка з лимонами та розмарином: 3 комментария

  1. Алина, ppp-77-247-20-73.wildpark.net

    І гарно смакує 😉

Обсуждение закрыто.