Рис розсипчастий по-домашньому і рибно-ананасові бургери

Для рису

1 скл. рису (пропарений)
2 скл. окропу (або гарячого овочевого бульйону)
3-4 ст.л. зерен консервованої кукурудзи
1/2 болгарського перця
1 ст.л. оливкової олії (соняшникової)
1/2 ч.л. солі

1. Рис добре промити у холодній воді (до чистої води). Залити двома склянками окропу і поставити на середній вогонь, додати олію і сіль.
2. Довести рис до кипіння, накрити каструлю з рисом кришкою і зменшити вогонь до мінімального. Дати прокипіти 15 хв. (поглядати щоб не пригорів, при потребі додавати трішки окропу/бульйону)
3. Перець (без насіння) порізати на кубики (по розміру кукурудзяних зерен). Додати порізаний перець і кукурудзу в каструлю з рисом і перемішати. Зняти з вогню, накрити кришкою і дати настоятися 5-10 хв.
4. Подавати як самостійну страву або на гарнір до риби, курки і тд і тп

Якщо потрібен НЕ РОЗСИПЧАСТИЙ рис, то можна замінити олію на 1 ст.л. масла і разом з овочами додати з півчашки натертого на дрібній терці твердого сиру.

Також можна "зафарбувати" рис, додавши 1-2 ст.л томатної пасти при варці

Для бургерів

4 рибні бургери (готові морожені)
4 кільця консервованого ананаса
4 плястерка тв.сиру (розміром з бургери або менші)

1. Розігріти духовку до 180С
2. Застелити деко папером для випічки (на випадок якшо сир дуже поплавиться і витече)
3. Викласти на деко заморожені рибні бургери, на кожен бургер покласти пласт твердого сиру і прикрити кільцем консервованого ананаса.
4. Запекти в духовці 10-12хв

Смачного!

Рис розсипчастий по-домашньому і рибно-ананасові бургери: 5 комментариев

  1. Частіше кладуть сир зверху на ананаси, спробую Ваш варіант. А рис такий і справді смачний. Дякую за рецепт. :)))

  2. Иринка, 92.112.98.163

    На здоров’ячко 🙂

    Мені варіант, коли сир ставлю між бургером і ананасом подобається за те, що сир не пересушується і наче склеює рибку з ананасом

  3. А який рис краще купувати, щоб напевно вийшов розсипчптий. Той, що я купую ( окрім Басматі) мені не дуже подобаеться, а єксперементувати — втомилась.

  4. to ольга, v07-15.opera-mini.net

    для рису з овочами або дл плову я купую рис пропарений (різних торгових марок «Жменька», «Чемпіон», «Fine Food»), він має злегка жовтуватий глянцевий колір, іноді беру просто довгозернистий рис. Для більшої розсипчастості практикую таку штуку: перед приготуванням замочую рис на 2 години в підсоленій та підкисленій лимонним соком холодній воді

Обсуждение закрыто.