Ароматний гарбузовий пиріг Гаррі Поттера (з пісочним тістом від Le Cordon Blue)

Начинка:
50 гр масла
75 гр цукру
1 уп. ванільного цукру (10 гр)
1/4 ч.л. меленого мускатного горіха
2 ст.л. меленої кориці
400 гр м’якоті гарбуза
1 очищене яблуко
1 яйце
1 ст.л. молока

Пісочне тісто від Le Cordon Bleu:
300 гр борошна
150 гр холодного масла/маргарину
4 ст.л. холодної води
4 ст.л. холодної горілки
1 ч.л. розпушувача

1. Борошно просіяти з розпушувачем.
2. Масло порізати кубиками. Змішати з борошном і посікти ножем в крихту.
3. По столовій ложці додавати воду і горілку, збираючи тісто в шар.
4. Поставити в холодильник на 30-60хв (або й більше)

1. Мякоть гарбуза і яблуко порізати невеличкими кубиками.
2. У каструльці змішати масло, цукор і прянощі. Злегка підігріти, щоб масло розтопилося.
3. Додати гарбуз і варити 10 хв, тоді додати яблуко і варити ще 5-7 хв. до мякості гарбуза.

1. Поділити тісто навпіл. Одну половину тонко розкатати і вистелити дно форми.
2. Зверху викласти гарбузову начинку.
3. Розкатати другу половину тіста. Накрити нею пиріг з начинкою, підрівняти краї.
4. З обрізків можна зробити маленькі листочки, сердечка і тд.
5. Збити яйце з ложкою молока, змастити верх пирога. Посипати ванільним цукром. Проколоти 2-3 дірочки для виходу пари.
6. Поставити форму з пирогом в духовку і випікати 25-30хв до золотистого кольору.
7. Подавати теплим ібо холодним. Можна з морозивом, сметаною або густими вершками

Смачного!

М.К.: В оригінальному рецепті на kuking.net пропонували брати 225 гр тіста, у мене ж пішло близько 400 гр, хоча розкатувала я доволі тоненько. Форму брала прякмокутну 25х18см.

Ароматний гарбузовий пиріг Гаррі Поттера (з пісочним тістом від Le Cordon Blue): 4 комментария

  1. Мм.. для малечі на Новий Рік будемо готувати свято, то треба спекти 🙂

  2. to a.betka

    О, нашому маляті такий пиріг дуже смакує 🙂 Він усе просив, дати йому ше смачного гарбузика

  3. А я Нового Року не чекала і спекла цю смакоту сьогодні. Я просто дуже люблю гарбузку і тепер вже не тільки через те, що в мене гарбузяна кашка це приємний спогад мого дитинства (бабуся варила, в мене і досі так як в неї не виходить), а вже заради того, щоб показати який смачний може бути цей овоч на кухні, не кажучи вже про користь(просто коли після одруження я обмовилась, що люблю гарбузку, то чоловік фукнув і сказав, що гарбузами годують свиней і це не для нього). Цього року ми вже самі виростили наші «сонечка» і тепер чоловік щоразу як я приготую щось нове гарбузяне зовсім не фукає, а каже»мм, смачно». Тому за даний рецепт особлива подяка. Причому я і не сподівалась, що випічка буде такою мякою і ніжною. А коли варила начинку, то від суміші ванілі, кориці і мускатного горіху вийшов справжній сеанс аромотерапії.

  4. А в мене такий рецепт гарбузяного пирога — називаю його «Бліц-кріг»

    1,5 склянки натертого гарбуза, 1,5 скл. борошна, 1 скл. цукру, 1 яйце, 2 столових ложки олії, 2 столових ложки маргарину (або вершкового масла), сіль (0,5 ч.л.), сода (0,8 ч.л.). Можна в тісто додати горіхи та родзинки.
    Змащену олією форму притрусити сухарями; підготувати родзинки й горіхи. У натертий на „бурякову” тертушку гарбуз додати цукор, сіль, соду – старанно перемішати; родзинки, горіхи – перемішати; додати яйце, олію, розтоплене вершкове масло – перемішати; додати борошно, перемішати. Вилити отриману сметаноподібну суміш у підготовлену форму. Випікати в духовці приблизно 45 хвилин; у мікрохвильовій печі 15 хв. на 540 вт і 12 хв. в комбінованому з грілем рижимі.

Обсуждение закрыто.