Безе Павлова з лимонним курдом та хурмою

Для безе:

2 білки
100 гр цукру
2 ч.л. крохмалю
1 ч.л. лимонного соку
дрібка солі

Для курда:

3 яйця
100 мл лимонного соку
150 гр цукру
30 гр масла

а також — хурма

Духовка: 100С

Основа:
1. Добре охолоджені білки збити з дрібкою солі в стійку піну.
2. Не перестаючи збивати додавати по ложці цукор, а потім лимонний сік. Збивати до гладкої глянцевої маси.
3. Вистелити противень папером для випічки. Ложкою викладати білкову масу на пергамент, з відстанню не менше 3см.
4. Випікати / сушити 1-1,5 години, стежити шоб температура не піднімалася. Готові вироби білого або злегка кремого кольору, з хрусткою скоринкою і ніжною серединкою (злегка відрізняються від сухих безе).

Курд:
1. Яйця змішати з цукром, злегка збити. Масло розтопити.
2. Змішати яйця з лимонним соком і маслом. Перелити в каструльку.
3. Поставити на водяну баню і варити до загустіння.
4. ПЕрелити до скляної посудини і охолодити

1. Мякоть хурми розім'яти вилкою в пюре

Подавати десерт з курдом та фруктовою м'якоттю.

Смачного

Безе Павлова з лимонним курдом та хурмою: 4 комментария

  1. Я не можу спокійно на це дивитися і читати, в мене слюні течуть, а живіт кричить «Хочу!», розум каже «Ні.» Це так апетитно виглядає…

  2. to Olena, 78.111.184.70

    Як я Вас розумію 🙂 сама постійно борюся з цими спокусами

  3. А якщо узяти для безе 3 бiлки, а для крему 3 жовтки. Як на вашу думку, такий крем буде гарним?

  4. to Iрина, 80.73.6.130

    Так, це один з варіантів лимонного курду, тільки на жовтках. Він буде ніжнішим.
    Правда рекомендую брати близько 70 мл соку, 110-120 гр цукру і 20 гр масла, оскільки самі жовтки можуть не загустити достатньо початковий об’єм

    А для безе відповідно збільшити в півтора рази кількість цукру -150 гр і крохмалю — 3 ч.л.

Обсуждение закрыто.

Десерт Павлова з лимонним курдом та хурмою

2 білки
100 гр цукру
2 ч.л. крохмалю
1 ч.л. лимонного соку
дрібка солі

3 яйця
100 мл лимонного соку
150 гр цукру
30 гр масла

хурма

Духовка: 100С

Основа:
1. Добре охолоджені білки збити з дрібкою солі в стійку піну.
2. Не перестаючи збивати додавати по ложці цукор, а потім лимонний сік. Збивати до гладкої глянцевої маси.
3. Вистелити противень папером для випічки. Ложкою викладати білкову масу на пергамент, з відстанню не менше 3см.
4. Випікати / сушити 1-1,5 години, стежити шоб температура не піднімалася. Готові вироби білого або злегка кремого кольору, з хрусткою скоринкою і ніжною серединкою (злегка відрізняються від сухих безе).

Курд:
1. Яйця змішати з цукром, злегка збити. Масло розтопити.
2. Змішати яйця з лимонним соком і маслом. Перелити в каструльку.
3. Поставити на водяну баню і варити до загустіння.
4. ПЕрелити до скляної посудини і охолодити

1. Мякоть хурми розім'яти вилкою в пюре

Подавати десерт з курдом та фруктовою м'якоттю.

Смачного

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*