Домашні заготовки: печений гарбуз

Гарбуз
Фольга

Духовка: 180С

1. Гарбуз помити, розрізати на сегменти і вичистити від насіння.
2. Сегменти розрізати на невеличкі шматочки — розміром з долоню (шкірку не зчищати!!!)
3. Кожен шматочок грабуза загорнути у фольгу, викласти на деко
4. Запікати у розігрітій духовці близько години (якщо гарбуз молодий — то менше) до мякості
5. Запечені шматоки вийняти з духовки, обережно розгорнути і дати охолонути.
6. Відділити мякоть від шкірки, розтерти блендером або вилкою у пюре

Готове пюре можна використовувати за призначенням (супи, млинці, пироги і тд.) або заморозити невеликими порціями (напр. 1/2-1 скл.).

Смачного!

Домашні заготовки: печений гарбуз: 3 комментария

  1. В мене теж пів морозильної камери в гарбузових кубиках. Я як правило, запікаю гарбузку, щоб потім з неї ще щось зробити. От і сьогодні їхала в автобусі і згадувала той пиріг Гарі Поттера, якого знову хочу повторити спекти, а вчора зварила гарбузовий суп-пюре з каррі, ми його теж полюбляєм.

  2. Мабуть, не кожен сорт гарбуза солодкий. А якi ви сорти печете та морозите?

  3. to Iрина, 80.73.6.130

    Хм… а я чесно кажучи не знаю з яких сортів я печу і які заморожую. Я гарбуз переважно купую на базарі, уже порізаний на сегменти, у бабусь з навколишніх сіл.

Обсуждение закрыто.