Ельзаський пиріг — Фламмкухен

200 гр борошна
2 ст. л. олії (оливкова)
125 мл води
сіль

200 гр сменати (15%, 20%, 25% і т.д)
200 гр цибулі
100-150 гр копченого бекону / шпика
свіжозмелений чорний перець

Духовка: 220-250С (максимум)

1. З борошна, води, масла і солі замісити м’яке, нелипке тісто.
2. Накрити тісто поки готуватимете начинку, щоб не завітрювалося.
3. Цибулю нарізати тоненькими кільцями або півкільцями.
4. Бекон або шпик нарізати тоненькими полосочками.
5. Тісто розкатати тоненько.
6. Противень вистелити папером для випічки. Викласти тісто на папір.
7. Змастити тісто сметаною, можна присолити за бажанням.
8. Рівномірно розподілити по сметані порізану цибулю і бекон. Присипати перцем.
9. Випікати 15-20 хв, або до готовності (у мене випікався довше, близько 30хв, в готового пирога сметана злегка кремового кольору, і майже вся впитується в тісто).
10. Подавати одразу після випічки

Смачного!

М.К.:  Мені вдалося розкатати тісто на цілий противень для духовки, а пізніше знайшла інформацію, що це порція на половину. В результаті наш Фламмкухен був дууууже тоненьким, а тісто хрумким, як крекер. Мабуть наступного разу зроблю як слід, щоб порівняти.

Рецепт від jultchik (carina-forum.com)

Ельзаський пиріг — Фламмкухен: 4 комментария

  1. решили попробовать. не самневались как вкусно папробуйте вам понравица,

    миша 9 лет

  2. to миша, 93.180.212.213

    Рада, що Вам сподобалося 🙂

  3. В тесто надо 2 стакана масла или 2 ст.ложки?

  4. 2 столові ложки 🙂 не помітила що недописала

Обсуждение закрыто.