Салат з капусти з домашнім майонезом та часникові грінки

Салат:
1 пекінська капуста
1 кисло-солодке яблуко
1 морквина
жменька родзинок
жменька очищених фісташок

Соус:
1 жовток
1 ч.л. грічиці
50 мл. олії
1 ч.л. лимонного соку
1 ст.л. вершків (не менше 20%)
сіль, свіжозмелений перець

Грінки:
4 шматочки батона
1 ст.л. масла
1 ст.л. натертого сиру
1 зубчик часнику
Духовка: 200С

1. Капусту тоненько нашинкувати
2. Моркву та яблуко почистити і нарізати тоненькою соломкою.
3. Змішати капусту, яблуко та моркву у салатниці
4. Приготувати соус: в мисочці ретельно змішати вінчиком жовток з гірчицею. Не перестаючи збивати по трішки (кілька крапель) додавати олію, добре розмішуючи після кожного вливання. Коли олії халишиться менше ніж половина можна обережно влити всю, не перестаючи збивати. Додати сіль, перець, вершки і лимонний сік.
5. Заправити салат соусом, додати родзинки та фісташки.

1. Змішати сир, масло, пропущений через прес часник. Намастити отриманою пастою шматочки батона і поставити в духовку на деко або решітку на 3-5хв.

Смачного!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*