Торт «Наливне яблучко»

150 гр вершкового масла/маргарина
100 гр цукру
1 уп. ванільного цукру
3 яйця
150 гр борошна
2 ч.л. розпушувача
1 ст.л. какао-порошка (за бажанням)

400 гр яблук
370 мл яблучного соку
2 ст.л. цукру
1 уп. ванільного цукру

1 скл. солодких вершків для збивання

Духовка: 180С
Форма: D=26см

1. Просіяти борошно з розпушувачем.
2. Міксером збити масло з цукром до білої пухкої маси. По одному додавати яйця, добре збиваючи після кожного.
3. Всипати в масу борошно і ретельно перемішати. За бажанням відділити частину тіста і змішати з какао.
4. Форму для випічки змастити маслом і присипати борошном або вистелити пергаментом для випічки
5. Викласти тісто в форму (темне тісто поверх світлого) і випікати 20-25хв. (або проба на суху зубочистку). Повністю охолодити на решітці.

6. Яблука почистити і нарізати невеличкими шматочками. Збризнути лимонним соком.
7. Зварити пудинг, використовуючи замість молока яблучний сік. Додати ванільний цукор. Вмішати в пудинг яблука
8. Викласти начинку на корж. Для стійкості рекомендую використовувати роз'ємну форму або обгорнути корж кільцем з фольги.
9. Поставити торт в холодильник на півгодини.
10. Збити вершки, намастити на торт і поставити в холодильник.

Смачного!

За мотивами: sweetys.livejournal.com

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*