Торт-кекс-пиріг «Вишнева рапсодія»

Для тіста:

4 яйця
150 гр цукру
170 гр маргарину або масла
150 мл молока
400 гр борошна
4 ч.л. розпушувача
2 ст.л. какао-порошку
1 уп. ваніліна

Начинка:
200 гр заморожених вишень без кісточок

Крем:
600 мл молока
3 ст.л. картопляного крохмалю
2 ст.л. цукру
1 уп. ванільного цукру
200 гр масла (кімнатної температури)

Шоколадна заливка:
100 гр чорного шоколаду
100 мл вершків
1-2 ст.л. цукрової пудри
1-2 ст.л. молока (при потребі)

Духовка: 180С

Основа:
1. Розтопити маргарин/масло змішати з молоком і охолодити. Змішати борошно з розпушувачем та ваніліном.
2. Збити яйця з цукром в пухку масу. Не перестаючи збивати вливати молочно-масляну суміш.
3. Просіяти до збитої суміші борошно. Ретельно перемішати. Поділити тісто пополам. До однієї частини додати 2 ст.л какао-порошку, змішані з 1 ст.л. молока
4. Форму вистелити папером для випічки (прямокутну 20х27см або круглу діаметром 26см). Вилити світле тісто в форму, зверху викласти темне. Поверх тіста довільно розкласти вишню.
5. Випікати 25-30хв., до сухої зубочистки. Вийняти з форми, зняти папір для випічки і охолодити повністю на решітці

Крем та заливка
1. 50 мл холодного молока змішати з крохмалем, цукром та ванільним цукром.
2. Закип’ятити 550мм молока. Додати молоко з крохмалем та цукром, довести до кипіння і варити на маленькому вогні 3-5хв. Добре охолодити.
3. Взбити масло до світлого кольору. НЕ перестаючи збивати, додавати по одній ложці зварений крем. Добре збити все в однорідну масу.
4. Шоколад поламати на дольки, в каструльці змішати з вершками та пудрою і розтопити на водяній бані, постійно помішуючи.

Збірка:
1. Викласти на корж крем і розрівняти його. Поставити в холодильник на півгодини. Залити охолождений крем заливкою, розрівняти за допомогою широкого ножа, силіконової лопатки або кондитерського шпателя.
2. Поставити в холодиьльник мінімум на годину для застигання шоколадної заливки.
3. Нарізати на порції і подавати

Смачного!

Торт-кекс-пиріг «Вишнева рапсодія»: 1 комментарий

Обсуждение закрыто.