Домашній вершковий сир (крем-сир, cream cheese)

400 мл ряженки 3,6%
400 мл кефіру 3,2%
200 мл сметани 20%
1 ч.л. солі
1 ч.л. яблучного оцту

марля або ситець
глибоке сито або друшляк

1. Змішати в мисці всі компоненти. Сито поставити в каструлю відповідного розміру, так щоб сито не падало, а стійко трималося на верхньому ободі. Марлю (ситець) вистелити у сито чи друшляк, вилити на тканину суміш і залишити стікати.
2. Через 2-3 години можна обережно зібрати марлю чи ситець за кінці, обв'язати ниткою і підвісити, підставивши знизу ємкість для збору рідини. А можна залишити в ситі. Якщо в домі прохолодно, залишати на кухні, або забирати до холодильника.

Сир буде готовий через 1-3 доби залежно від способу (на ситі, чи підвішування) і бажаної густини

Готовий сир зберігати в холодильнику 3-5 днів

Вихід — 250гр

Смачного!

 

М.К.: Можна використовувати винний оцет, лимонний або лаймовий сік, або взагалі н ебрати якщо сметана ми кефір достатньо кислі. У мене крем-сир готовий менше ніж за добу: якщо починую готувати в обід — то отримую готовий продукт вже на наступний ранок

Домашній вершковий сир (крем-сир, cream cheese): 13 комментариев

  1. А я вже спробувала, сьогодні доїли. Сподобалось. А кефірно-сметанкова суміш після додавання не повинна трішки згорнутися? Бо в мене все вийшло як масло, а чоловік каже що в його бабусі звурджується

  2. Ще хочу поділитись,як я «розправилась» із сивороткою,що стікає в кастрюлю. Колись в однієї подруги грузинки їла суп з кефіру. Вона називала його мацоні. Я замість кефіру взяла сироватку. Робила так. Попередньо замочила жменю рису у воді. в кастрюльці підсмажила на олії цибулю.Потім додала воду десь 1-1,5 склянки.Сироватку збила з 3 яйцями і додала до рису.Все це посолила і варила до готовності рису. Дуже мені хотілось туди додати ще петрушки зеленої але її в мене було. Та ми і так зїли. Думала,що чоловік скаже, що я знову приготувала тараганю, але йому сподобалось і синочок теж їв.

  3. to Olena, 93.180.198.38

    Хм не знаю, у мене ще ні разу не звурджувалася, теж консистенція як у масла.

    А я з сироватки млинців з куркою напекла для чоловіка — то він усе допитувався з чого такі добрі вийшли 🙂

  4. Треба напекти і для читачів блогу, щоб і ми пооблизувались…

  5. «Друшлаг» — це суржик шановний Михайло. В українській мові такого слова не має є друшляк, а ось російскою мовою цей кухонний помічник називається — дуршлаг. Будьте уважнішим, коли виправляєте «чужі помилки».

  6. Благодарю . хороший сыр для бутербродов . особенно на печенье «зоологическое». делаю уже второй раз . и хочу на этой сыворотке испечь блины … открыла …а у Вас уже всех все печется! Благодарю!

  7. То швидше виходить, коли підвішати в марлі, чи коли залишити в ситі? Я ше просто такого ніколи не робила, але як тіки доведу шлунок до порядку…

  8. to Natalia

    швидше стече рідина, якщо підвісити в марлі

  9. Байка, а не сир! На хлібчик зі свіжою зеленою цибулькою і пертушечкою…

    Olena, а шо таке тараганя? Зупка простенька і прекрасна =) Доварюється якраз 😉

Обсуждение закрыто.