Пісне меню: Заварне тісто для вареників та вушок

2 скл. борошна
1 скл. окропу
2 ст.л. розтопленого вершкового масла (для вареників)
або
2 ст.л. олії (для пельменів або під час посту)
сіль — за потребою
близько 1 скл. борошна для роботи

Пісне меню: Заварне тісто для вареників та вушок

1. Просіяти борошно у миску, додати сіль.  Влити окріп і 2 ст.л. олії або розтопленого масла. Швидко і ретельно розмішати ложкою або лопаткою, щоб усе борошно заварилося.

2.  Як тільки тісто заварене борошно охолоне достатньо, щоб можна було доторкатися — замісити руками (не рекомендую використовувати міксер) м'яке тісто.

3. Готове тісто зібрати у шар, і залишити "відпочити"  — на 30-60 хв.

4. Після "відпочинку"  тісто може розм'якнути, тоді при роботі потрошки досипайте борошно.

Смачного!

Пісне меню: Заварне тісто для вареників та вушок: 3 комментария

  1. Я теж таке тісто використовую, але готую чебуреки з різними начинками, при цьому потрібно дуде тоненько розкачати тісто.

  2. Дякую за сайт, я рада що натрапила на нього 🙂

Обсуждение закрыто.