Квасоля з томатами

на 4 порції

500 гр зеленої стручкової квасолі (заморожена)
1 цибулина
2 томата
1-2 ст.л. томатної пасти
1-2 ст.л. оливкової олії
1-2 зубці часнику
1/2 скл. води або овочевого бульйону
сіль, перець за смаком

1. Цибулю та часник почистити і дрібно порізати. Розігріти глибоку сквороду з олією, злегка обсмажити цибулю з часником до мякості.
2. Томати порізати невеличкими кубиками. Стручки квасолі при потребі теж порізати (використовую куповану заморожену квасолю, яка вже порізана — попередньо не розморожую)
3. На сковороду до цибулі добавити томатну пасту, порізані томати і квасолю, посолити, поперчити за смаком, перемішати. Влити воду, прикрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні до готовності (20-30 хв).

Нам подобається і тепла, і холодна

Смачного! 🙂

Квасоля з томатами: 8 комментариев

  1. Так,це дуже смачно,а ще я додаю в кінці салямі ,порізану невеликими шматочками і до картопляного пюре це просто смакота!!!

  2. Квасолю попередньо треба розморозити чи класти до сковороди заморожену?

  3. Якщо кладете на сковороду заморожену кваслою, не накривайте її кришкою. Нізащо. Тоді вона залишиться яскраво-зеленою.
    А взагалі, якщо овочі зелені, ліпше не мішати їх з червоним соусом (томатним), і не лише з естетичної точки зору. Смаки не поєднуються як слід. До зеленої квасолі краще пасуватиме білий соус із зеленню.

    А томатний підійде до квасолі-бобів.

    Ферштейн, дівчата? 😉

  4. to Андрій, adjacent.current.volia.net

    Як то кажуть на колір і смак… Нам ця страва подобається саме за таким рецептом як описано, готувала її уже безліч разів. Хоча кришкою прикриваю не завше — просто забую.

    А от куштувала кілька разів зелену квасолю в білому соусі — особливого захоплення не страва не викликала. Можливо треба спробувати приготувати самій і трохи поекспериментувати з рецептами

    А за поради — дякую 😉

  5. Готувала, дуже смачно вийшло. Дякую за рецепт!

Обсуждение закрыто.