Ультимативні кошички з…

Отож на 8-12 штучок (в залежності від розміру формочок) буде треба 400 гр листового тіста
Заморожене тісто варто трохи розморозити — до пластичності (10-15 хв на теплій кухні)
На присипаній борошном поверхні злегка розкатати тісто — до товщини 2-3 мм і нарізати на квардати стороною 10-12 см (орієнтуєтеся на свої форми для кексів/мафінів — я роблю в 2-2,5 рази більші за діамтерт дна формочки)

Викладаємо тісто в форми для мафінів (противень на 12 шт/75мл), притискаючи до дна (краї тіста добряче виходять за межі формочки), у заглиблення викладаємо начинку, закриваємо/защипуємо краї тіста і за абжанням змащуємо збитим яйцем

Випікаємо в розігрітій до 200С духовці 20-25 хв до золотистого кольору (час випічки може змінюватися в залежності від духовки від 15 до 35 хв)

Даємо охолонути 3-5 хв і виймаємо з формочок. Смачно і гарячими і теплими і холодними

Начинка:
твердий сир, бринза, фета, плавлений сирок, творог і тд.
мариновані, солені, пісмажені з цибулькою гриби, підсмажені
м'ясо-ковбасні вироби
креветки, консервований тунець
варені яйця
горошок, кукурудза
помідори, перець

1-2 ст. майонезу або сметани
1-2 ч.л. соєвого або вустерширського соусу

сіль, перець, прянощі таінші приправи за смаком

Для начинки нарізаємо-натираємо всі компоненти, за бажанням додаємо сіль, перець, приправи і соуси (бажано не переборщити, бо тоді тісто розм'якне) і змішуємо або викладаємо шарами

Готувати кошички швидше ніж писати 🙂

Смачного!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*