Пісне меню: Грибний суп з перловою крупою

40-50 гр сушених грибів
1 велика цибулина
1 морквина
2 картоплини
3-4 ст.л. перлової крупи
2 ст.л. олії
лавровий лист
зелена цибуля
сіль, перець

1. Перлову крупу промиваємо в кількох водах і викладаємо в сито/друшляк. В каструлі відповідного розміру доводимо воду до кипіння і ставимо зверху друшляк з перловкою, накриваємо кришкою. Розпарюємо крупу 30 хв. (загалом можна відварити крупу звичайним способом з замочуванням на ніч або розпарити 20-30 хв у пароварці — так і роблю)
2. Гриби промити і викласти в каструльку. Залити двома склянками окропу, накрити кришкою і залишити на 15 хв. Процідити гриби і тоненько нарізати. Юшку зберегти.
3. Грибну юшку довести до кипіння з лавровим листочком, всипати в неї розпарену перлову крупу і варити під кришкою 20 хв.
4. Почистити цибулю, моркву та картоплю. Нарзіати картоплю кубиками (7-10мм), цибулю — тонкими півкільцями, моркву — натерти на велику терку. Додати картоплю до крупи, варити 10хв.
5. На сковороді розігріти олію, обсмажити моркву і цибулю 2-3хв, додати порізані гриби і готувати ще 5-7хв.
6. Перекласти гриби з овочами в суп і варити ще 5-10 хв, зняти каструльку з вогню, накрити кришкою і дати настоятися 10-15 хв.
Подавати з зеленою цибулькою та сметаною за бажанням

Смачного!

Пісне меню: Грибний суп з перловою крупою: 1 комментарий

  1. Я теж готую такий суп. Всім в моїй родині подобається. Крім того це дуже корисно. Замість сухих грибів можна додавати печериці. Так швидше.

Обсуждение закрыто.