за мотивами Віденського сабле

200 гр вершкового масла
80 гр цукрової пудри
230 гр просіяного борошна
1 яєчний білок
1/2 ч.л. ваніліна
дрібка солі

Духовка: 180С
противень, вистелений пергаментом для випічки

1. Масло кімнатної температури збити міксером до білої пухкої маси. Не перестаючи збивати додавати частинами цукрову пудру, сіль, ванілін і білок. Збивати все разом 1-2 хв.
2. В масляну масу додати просіяне борошно і перемішати до однорідної маси. Перекласти тісто в кондитерський мішечок і витиснути на пергамент невеличкі печенюшки на відстані 2 см.
3. Випікати 12-15хв на середній полиці духовки, не допускаючи зарум’янення. Знімати з листа акуратно і охолодити на решітці. Зберігати в герметичній посудині

Смачного!

М.К. Сабле від П’єра Ерме має отаку форму а класичне виконується у формі літери W , але я за браком часу не возилася з цим, хоча гадаю, що варто спробувати

за мотивами Віденського сабле: 9 комментариев

  1. Щойно приготувала. Дуже смачно!!! Щоправда, я трохи знехтувала Вашими рекомендаціями — використовувала просто цукор, а не пудру і викладала тісто просто чайною ложечкою (не знайшлося кондитерського пакету під рукою), надавала форму печенька. А ще я зверху готові тістечка помазюкала розтопленим шоколадом, здається, таке доповнення підходить до цих печеньок. Чоловік вже декілька тихенько з тарілки поцупив:-)

  2. to Альошкіна, 91.204.60.36

    Рада що Вам сподобалися печенюшки. Так, шоколад гарно доповнює ці крихітки. У мене якраз в планахі приготувати власне шоколадний варіант сабле від «мосьє Ерме»

  3. to Гість: , 62.182.87.53

    Рада, що Вам сподобалося 🙂

  4. Не можу не поділитися рецептом безе по-паризьки (знайомі парижани завжди для мене роблять, бо я їх страшенно люблю). Звертаю увагу — БЕЗ МАСЛА! Тобто калорій значно менше. Отже:

    90 г цукру-піску

    90 г цукрової пудри

    3 яєчних білка.

    1. Б’ємо білки у міксері, поступово додаючи пісок — до консистенції густої сметани (приблизно 10 хвилин).

    2. Додаємо пудру й збиваємо знову, але вже лопаткою (дерев’яною!), не міксером, піднімаючи суміш із дна — повільно і ретельно (5 хвилин).

    3. Вичавлюємо на лист (застелений бумагою, певна річ). Краще залишати між безешками місце, об вони підіймаються і більшають. Якщо є мішечок — вичавлюйте такими собі трояндами абощо. Краще на мішечок на тиснути, а просто закручувати його зверху.

    4. Духовка має бути розігрітою до 130 градусів. Випікання — година. Безе будуть рожевими (ох, шкода, немає фотки!), приблизно 12 штук.

    Спробуйте, якщо не шкода часу!

    P.S. Взагалі, їх правильно називати меренгами. Паризяки завжди сміються, коли я кажу, що це — безе. «Безе» французькою — поцілунок. Сміються: приїжджай, для тебе повно поцілунків.

  5. to Гість: Андрій, adjacent.current.volia.net

    дякую за рецептик,

    наш малюк теж полюбляє меренги-безешки, тому частенько балую домашніх ними.

    А оце нещодавно приготувала тортик з меренговими коржами і лимонним кремом, дуже вдале вийшло поєднання, постараюся ближчим часом викласти рецепт

Обсуждение закрыто.