Борщок з ідеями

 2 середніх буряка ~400гр
2 морквини
3-4 картоплини ~400гр
1 літр бульйона (овочевого)
1 цибулина
2 ст.л. томатної пасти
1 ч.л. паприки меленої
1/2 ч.л. сушеного насіння коріандру
орегано, майоран за смаком
2 зубці часнику
сметана
подрібнена зелень (кріп, петрушка, кінза)
сіль, перець за смаком
олія для пасерування

1. Овочі ретельно помити і почистити.
2. Дрібно порізати цибулю. Моркву та буряк натерти на терці з великими отворами. Картоплю порізати кубиками
3. В місткій каструлі довести бульйон до кипіння. Додати картоплю і варити на дуже маленькому вогні.
4. В глибокій сковороді розігріти олію. Смажити цибулю до легкого золотистого кольору, не допускаючи засмажування.
5. Додати до цибулі моркву та буряк, перемішати і готувати 7-8хв. Додати томатну пасту, паприку, коріандр і тертий часник. Готувати ще 2-3хв.
6. Овочеву суміш перекласти в бульйон до картоплі, посолити та поперчити за смаком, додати спеції. Варити до повної готовності овочів.
7. Готовий суп подрібнити блендером в пюре. Подавати з зеленню та сметаною

Булочки до борщика

Прісне дріжжове тісто розкатати товщиною в 3-4 мм

З тіста вирізати формочкою або підходящою склянкою кружечки (4-5-6см в діаметрі)

Зібрати булочку з трьох кружечків: нижній кружечок злегка змащуємо кондитерстким пензликом водою, ставимо другий кружечок, змащуємо його водою і накриваємо третім кружечком

Зібрані булочки залишити розстоюватися на 20-30хв. За цей час розігріти духовку до 200С разом з деком для випічки.

Застелити деко пергаментом. Викласти розстояні булочки на пергамент, змастити їх водою і посипати крупнокристалічною сіллю

Випікати 12-15хв, до рівномірного золотистого кольору.

Смачного!

М.К.: ідеї для рецептів знайшла на форумі carina-forum.com. Змінила та переробила супчик відповідно до наших уподобань (додала спеції, томат-пасту, і не пюрувала з сметаною — Сашка б таке точно не їв — йому важливий процес розмішування сметани в супі). На булочки використала звичайне прісне дріжжове тісто, яке з вечора стояло в холодильнику без визначеного призначення. Якщо кому потрібен рецепт тіста — викладу.
Овочевий бульйон переважно готую так: перед тим як приступити до чистки овочів на суп заливаю в каструлі жменю сушених овочів (готова суміш з моркви, петрушки, селери, цибулі та ін.) літром окропу, накриваю кришкою і ставлю на маленький вогонь. Доки підготую основні овочі для супу — бульйон готовий.

Борщок з ідеями: 1 комментарий

  1. В українській мові росіійське слово «борщок» звучить, як борщик

Обсуждение закрыто.