Моментальні багети

500 гр борошна
1 ч.л. (4гр) сухих дріжжів
10 гр солі
340 гр води

1. В мисці змішати борошно, сіль, дріжжі. Додати воду і перемішати ложкою так, щоб тільки зволожилося борошно. Тісто буде неоднорідне, з грудочками але не сухе. Залишити тісто на 20хв.
2. Вимісити тісто 10-12хв. Готове тісто — гладке та пружне. Перекласти тісто в змащену олією миску, закрити плівкою або поліетиленовим пакетом і залишити на 45 хв.
3. Викласти тісто на робочу поверхню. Руками розпластати у невеликий прямокутник. Умовно розділити прямокутник на 3 частини по ширині. Загортути одну частину до середини, накрити другою. Розвернути отриманий прямокутник на 90 градусів і повторити згортання.
4. Перевернути тісто складеною поверхнею на робочу поверхню і руками придати округлу форму.
5. Перекласти тісто в миску, закрити плівкою і залишити ще на 45-60хв. Повторити процедуру складання і залишити в мисці ще на 45 хв.
6. Розділити тісто на 3 частини. Сформувати багети: тут інструкція з малюнками
7. Сформовані багети поставити розстоюватися на ретельно присипаний борошном рушничок, формуючи з тканини невеличкі бортики біля кожного багета.
Залишити розстоюватися на 30-40хв.
8. Поки багети розстоюються духовку заздалегідь розігріти разом з противнем до 230С. На низ духовки поставити каструльку або невеличкий глибокий противень. Закип’ятити воду.
9. Коли багети «підійшли» налити в каструльку в духовці окріп, вийняти розігріте деко. Обережно перекласти багети на деко. Гострий ніж присипати борошном і швидкими рухами зробити на багетах надрізи по ширині.
10. Випікати 22-25хв. до темно-золотистої скоринки, при необхідності розвернути противень з багетами в середині випікання.

Уф, так багато написала, що аж самій страшно стало. Насправді приготувати багети не так складно і довго як здається. Звісно треба трохи практики, але результат того вартий.

Якщо щось написала незрозуміло — пишіть в коментарях. Постраюся ближчим часом сфотографувати покроково процес приготування і розмістити в блозі.

Також відкриваю новий блог, присвячений домашній випічці, особливо домашньому хлібу.

Моментальні багети: 3 комментария

  1. А для чого там каструлька з водою і як довго вона має там стояти???

  2. to Галинка

    Каструлька з водою в духовці для утворення пару,
    «гуру-пекарі» рекомендують цей прийом для утворення хрумкої скоринки,

    зі свого досвіду можу сказати, що при такому додатковому зволоженні хліб краще пропікається (моя духовка страшенно сушить)

    каструльку залишаю в печі протягом усієї випічки

  3. Рецепт для выходного дня. А для таких багетов я смачиваю багет слегка водой,с пульверизатора, а потом обильно присыпаю мукой.

Обсуждение закрыто.