Печені перці в оливковій олії

5-6 червоних перців
4-5 ст.л. оливкової олії
3-4 зубці часника
сіль за смаком

1. Перці промити і просушити паперовими рушничками.
2. З газової плитки зняти решітку. Запалити конфорку, відрегулювати вогонь до середнього.
3. Перець біля хвостика міцно наколоти на виделку. Обпалити перець на вогні до обгувлення (почорніння) шкірки (ага, шкірка стає чорною і  потрісканою — перець в процесі приготування обертати, щоб рівномірно обвуглився)
4. Почорнілий і потрісканий перець закинути в каструлю і закрити кришкою. Зайнятися іншим перцем. Коли пропечені всі перці залишити їх в каструлі на 15хв.
5. Вийняти перці з каструлі і почистити від шкірки — дуже легко знімається. Скласти почищені перці в тарілку — одним шаром.
6. Часник почистити і дрібно порізати. Перці полити олією, посипати часником і сіллю. Залишити маринуватися на 1-2 години.

Смачного!

UPD: Перший раз ми здається з’їли перці разом з насінням, так нам посмакували 🙂
А коли готувала нещодавно, то за браком часу на маринування вичистила від насіння, порізала їх невеличкими смужками і залила маринадом — готові були за 15хв, поки гості сходилися. До речі маринад який залишається піся перців зливаю в баночку використовую для змащування хліба перед випічкою, або як заправку в салати.
Часом додаю в маринад оцет бальзамік або ложечку лимонного соку, але більше подобається варіант без підкислення

Печені перці в оливковій олії: 9 комментариев

  1. Цей рецепт я записала в Болгарії, хочу тільки додати, що після очищення перчиків обережно виділити ножем насіння (відрізати нижню частину), у маринад додати трохи оцту, маринадом не тільки полити, а й у серединку додати.

  2. to Kag0r

    не сумніваюся, що смачніше 🙂

    але не завше є можливість приготувати на природі

    прочитала Ваш рецепт і маю запитання: чи не втрачають перці у смаку при заморожуванні?

  3. Это блюдо очень вкусное и быстро делается.

  4. Лідія, цілком згідна з Вами 🙂 Вже не можу дочекатися перцевого сезону

  5. — 22*C.

    А далі можна зберігати при температурі — 18*С у звичайній морозилці.

Обсуждение закрыто.