Печиво «Грибочки»

250 гр масла або маргарину
1 скл. цукрової пудри
2 яйця
2,5 скл. борошна
2 скл. крохмалю (картопляний)
1 ч.л. соди

1 ст.л. какао
пластикова пляшка (можна просто зрізати горлишко з пляшки)

Духовка: 180С, противень застелений пергамонтом для випічки

1. У великій мисці змішуємо борошно, крохмаль і соду.
2. Масло\маргарин збити з цукровою пудрою в пухку білу масу. Не перестаючи збивати додаємо по одному яйця.
3. В масляну масу додаємо частинами суху суміш і вимішуємо м’яке тісто.
4. З тіста викачуємо кульки розміром з грецький горіх. Висипаємо какао в суху мисочку.
5. Обмакуємо горлишко пляшки в какао і легенько вдавлюємо тісто в пляшку, так щоб сформувалася «ніжка грибочка»
6. Грибочки викладаємо на пергамент, ніжками вверх, залишаючи проміжки між печеньками. Випікаємо 20-25 хв.

М.К.: в оригіналі пропонується використовувати 4 склянки кукурудзяного крохмалю і півсклянки борошна. Мене така комбінація насторожила, та й кукурудзяний крохмаль у нас знайти складнувато. Але думаю, що при нагоді спробую приготувати за рецептом, хоч би півпорції

Джерело: jazzedcook.com

Печиво «Грибочки»: 4 комментария

  1. Очень красиво и интересно, главное просто!!!

    Сегодня вечером , попробую испечь для сынишки.

    Спасибки огроменное!!!

  2. На кукурудзяному крохмалю не раджу колись робила запартачило весь заміс.А ваш рецепт просто супер чоловікові сподобалоь.ДЯКУЮ.

Обсуждение закрыто.