Холодний литовський борщ (холодник)

2 буряка
1 ст.л. оливкової олії
4 яйця курячі або
3 курячі і 4 перепелині
2 огірка
1 літр кефіру
3-4 стебельця зеленої цибулі
сіль-перець за смаком
1/2 — 1 чашка мінеральної або холодної кип’яченої води води

1. Буряк ретельно помити, розрізати навпіл, змастити олією, присолити і закрутити у фольгу. Запікати в духовці при 180С 30-40хв (до мякості)
2. Яйця відварити «на круто» і очистити від скорлупи.
3. З огірків і запечених буряків зняти шкірку.
4. Буряк натерти на терці з великими отворами. Огірки, зелену цибулю і яйця дрібно порізати (залишити одне куряче або перепелині для подачі).
5. В каструлю викласти буряк, огірки, яйця і цибулю, залити кефіром, перемішати, додати сіль і перець за смаком. Якщо холодник надто густий — розбавити кип’яченою або мінеральною водою.
6. Якщо є час — дати настоятися в холодильнику. Подавати з вареним яйцем.

М.К.: буряк запікаю в глибокій формі для випічки і разом з ним кладу кілька невеличких картоплин, змащую все олією, присолюю і зверху закриваю фольгою. Така картопля дуже смакує в прикуску до холодника.

Холодний литовський борщ (холодник): 1 комментарий

Обсуждение закрыто.