Мексиканське Гуакамоле (+ відео)

1 авокадо
1 томат
1/4 перця чилі
2 зубці часнику
1 ст.л. лимонного соку
1-2 ст.л. оливкової олії
сіль

1. Почистити авокадо:

2. Порізати авокадо дрібними кубиками, викласти в миску і розім’яти в більш-менш однорідну кашку виделкою.
3. Почистити томат:

 

для цього зробити легкий надріз на шкірці, занурити 10-15 секунд в окріп, сполоснути холодною водою і зняти шкірку. Розрізати навпіл і видалити насіння с соком.
4. Нарізати дрібно мякоть томата. Змішати в мисочці пюре із авокадо, подрібнений томат і перець чилі (можна замінити просто порошком перцю чилі за смаком) і пропущений через прес часник.
5. Заправити гуакамоле лимонним соком та олією, посолити за смаком і ретельно перемішати.

Смачного!

М.К.: вибирайте м’яке дозріле авокадо, якщо купили тверде — загорніть в папір і залиште «дозрівати» в темному прохолодному місці

Мексиканське Гуакамоле (+ відео): 2 комментария

  1. Зачем там ещё и растительное масло??!! Только портить действительно вкусное и здоровое блюдо, авокадо само по себе — жирное.

  2. не подобається Вам олія в гуакамоле — не додаєте… ваше право… рецепт — не догма

    хоча в якісній оливковій олії шкоди ніякої, жири там корисні, ненасичені

Обсуждение закрыто.