Деруни з лососем

на 14 штук:

4-5 великих почищених твердих картоплин
2 ст.л. борошна
сіль, перець за смаком
олія для смаження
паперові серветки

філе слабосолоного лосося (семга, горбуша, форель і т.д.)
густа сметана (йогурт, кремсир)

1. Картоплю натерти на терці з великими отворами (можна на терці для моркви по-корейськи). Отриману масу гарненько відтиснути (руками, невеличкими порціями), щоб позбутися зайвої вологи.
2. У мисці ретельно змішати терту картоплю, борошно, сіль, перець. Пласку тарілку покрити переровими серветками (краще білими, бо барвисті можуть «пустити» фарбу на гарячі деруни)
3. Добре розігріти на середньому вогні скоовроду з товстим дном (краще з антипригарним покриттям), влити олію (десь на півсантиметра) і зачекати щоб олія розжарилася. В гарячу олію викладати столовою ложкою картопляну масу. Злегка притискати ложкою і формувати деруни. Смажити до золотистого кольору з двох сторін (з власного досвіду: не варто перевертати деруни, доки вони як слід не обсмажаться з однієї сторони, оскільки необсмажені деруни чомусь мають звичку «прилипати» до сковороди).
4. Обсмажені з двох сторін деруни викладати на паперові серветки, щоб позбутися залишків олії.
5. Розкласти готові деруни на сервіровочний посуд, в центр кожного млинця викласти сметану і зверху поставити шматочок рибного філе. Подавати гарячими або теплими (хоча холодними теж непогано смакують)

Смачного!

Деруни з лососем: 2 комментария

  1. to docebantur

    як смакує? та як деруни з сметаною та солоною червоною рибою 🙂

Обсуждение закрыто.