Йогуртове желе-десерт з фруктами

2 склянки домашнього йогурта або будь-якого магазинного, можна з наповнювачами
1 склянка нежирної сметани
1/2 склянки вершків або молока
15 гр швидкорозчинного желатину (1,5 уп., д-р Оеткер)
1-2 ст.л. цукру (цукрової пудри, меду)
подрібнені фрукти, ягоди — 4-5 склянок (груші, персики, виноград, банани, чорниця і т.д., і т.п., великі — нарізати кубиками)

1. В маленькій каструльці залити желатин холодним молоком або вершками. Залишити на 10 хв. На маленькому вогні підігріти желатинову масу, постійно помішуючи, доки розчиниться желатин (не доводити до кипіння!!!) Відставити щоб маса трішки охолонула.
2. У великій мисці міксером збити сметану з цукром (пудрою, медом) 2-3 хвилини, влити йогурт, желатин і ще раз збити.
3. Всипати в йогуртову масу фрукти і ягоди, обережно перемішати. Перелити суміш форму відповідного об’єму чи в формочки (напр. скляну форму для випічки або силіконову) і поставити в холодильник на 3-4 години для застигання (краще на ніч). Застиглий десерт легко вийняти з форми, якщо перед подачею занурити дно і стінки форми на кілька секунд в гарячу воду; накрити форму тарілкою, перевернути і зняти форму — десерт залишиться на тарілці.
4. Готовий десерт нарізати порційно змоченим у гарячій воді ножем і одразу подавати

Смачного!

М.К.: хоч написано багато, насправді приготування десерту займає 15-20 хвилин, поки замочується желатин — займаюся фруктами (знімаю шкірку, видаляю насіння, навіть з винограду, і ріжу все невеличкими кубиками, окрім ягід звісно), тоді розігріваю желатин, збиваю, змішую і в форму 🙂

Йогуртове желе-десерт з фруктами: 3 комментария

  1. Я вчора це пробував у виконанні автора. Класна штука як і впринципі все, що створено душею і руками цієї чудової господині.

  2. Дякую за хороші слова і таку високу оцінку, куме 🙂 Чекаємо в гості з сімейством (частіше, ніж раз на рік 🙂 )

Обсуждение закрыто.