Кавові капкейки з горіхами

на 12 капкейків:
100гр м’якого масла
100гр цукру (в оригіналі )
70гр борошна
1/2 ч.л. розпушувача
70гр мелених грецьких горіхів
2 яйця
2 ч.л. запарної кави
100 мл окропу

12 половинок горіхів
100 мл густих вершків (30%)
2 ст.л. цукрової пудри

1. Духовку розігріти до 180С. Форму для 12 кексів змастити маслом або поставити у заглиблення паперові формочки.
2. Каву запарити окропом, охолодити і процідити. Горіхи змолоти (мають бути як манна крупа або мелена кава). Борошно змішати з розпушувачем, горіхами і просіяти.
3. В мисці міксером збити масло з цукром в пухку білу піну. Додати по одному яйця, ретельно взбивати після кожного, влити 4 ст.л. кавового розчину Збивати 2-3 хвилини. Частинами всипати борошно з горіхами, добре вимішати.
4. Ложкою розкласти тісто в формочки. Віпікати 18-20 хвилин, до сухої зубочистки. Готові капкейки залишити на 5 хвилин у формочках, тоді обережно перекласти на решітку і охолодити.
5. У мисочці збити міксером вершти до загуснення, додати цукрову підру і 2 ст. л. кавового напою. Ретельно збити. Змастити верхівку кожного капкейка кремом і прикрасити половинкою грецького горішка (не прикрашала)

Смачного!

М.К.: ідею цих капкейків побачила на BBCFood, однак дещо підкоректувала під наш смак. В оригіналі використовували розчинну каву та максапоне для крему.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*