Просто сніданок: сир, фрукти, соус Toffee

домашній сир
свіжі або косервовані фрукти (мандарини і виноград)

для карамельного соусу:

100гр масла
100гр цукру (в ідеалі коричневого, але зі звичайним теж смачно, особливо враховуючи чутки, що цукор у нас в магазинах не рідний буряковий, а заморський — з цукрової тростини)
150мл вершків (чим вища жирність тим смачніше, але можна і нежирні, і навіть навпіл з молоком)

1. Змішати всі компоненти для соусу в невеличкій каструльці (бажано в товстостінній, антипригарній). Поставити на невеличкий вогонь і варити, помішуючи, доки цукор не розтане.
2. Зменшити вогонь, довести до кипіння і варити ще кілька хвилин, ддоки соус злегка загусне і стане потемніє.
3. Зняти каструльку з плити, перелити соус в глечик чи невеличку баночку, охолодити.
4. Сир нарізати скибочками чи розкришити грудочками, викласти на тарілку з фруктами і полити карамельним соусом.

Смачного!

М.К.: за відсутності соусу і часу на його приготування, можна використати неварене згущене молоко (як на мене значно програє за смаком) або рідкий мед

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*