Десерт з крекерів та сиру

1 уп. шоколадних крекерів (у нас були шестикутнички, тому гралися в мозаїку з викладанням у формі — з квадратиками буде простіше)
250гр нежирного творога
1/2 скл. домашнього йогурта
1/4 скл. молока або вершків
1 ч.л. швидкорозчинного желатина
цукор за смаком або ягідний сироп (2-3 ст.л.)
сироп з варення + гаряча вода (або лимонний сік/чай/кава + вода + цукор)

форма для застигання, вистелити плівкою для харчових продуктів, так щоб кінці вільно звисали на 5-7см за краї форми (використала прямокутну кексову силіконову форму, тому не застеляла плівкою)

1. В чашці замочити залити желатин молоком або вершками, залишити на 10хв. В каструльці закипятити воду, поставити туди чашку з желатином і тримати доки желатин не розтане. Вийняти чашку з води.
2. Збити міксером (або в блендері, мені міксер мити простіше :)) творог, йогурт, цукор або сироп. Влити желатиновий розчин і знову взбити.
3. Влити сироп в мисочку розбавити трішки гарячою водою. Вмочувати крекери в рідину (не тримати там бо розмокнуть і розлізуться) і викладати ними дно форми (ми ставили щільно один біля одного, а проміжки заповнили розламаними шматочками).
4. Влити поверх крекерів половину творожно-йогуртової маси. Знову зробити прошарок з «мокрих» крекерів. Вилити решту маси, викласти зверху шар крекерів у сиропі, прикрити плівкою (можна тією, що звисає з країв форми). Поставити форму з десертом на 3-4 години в холодильник.
5. Застиглий десерт дістати з холодильника. Обережно витягнути з форми (ага, якраз взявшись за ту плівку, якою ми всителяли форму) і перекласти на тарілку. Розрізати на порції і подавати.
Ми ще поливали залишками сиропу, оскільки цукру в сам десерт майже не додавали.

Смачного!

М.К.: настравді тут більше писанини ніж приготування 🙂 Можна додавати в десерт подрібнені фрукти, ягоди (з того ж варення, просто в нас вони вже були використані в інший тортик) сухофрукти і все, чого душа забажає. А ще такий десерт допоможе приємно використати залишки продуктів, що ми й зробили.

Десерт з крекерів та сиру: 6 комментариев

  1. В мене виникло дуже апетитне питання, і я вирішила задати його тут, бо цей десерт за виглядом нагадує той, про який я хочу спитатись 🙂

    Ми х коханим вже кілька разів робили тірамісу, виходило фантастично, але проблема в печиві. Ми його купували в Польщі, називається воно бішкоптами. В нас я його не зустрічала. Бачила шось на подобі нього в Сільпо в Києві. Але ви точно знаєте як його пекти!! Буду дуже вдячна за пораду 😉

    На всякий випадок скидаю рецепт, яким ми користувались, джерело recetas.net

    — 1/2 шклянки цукру

    — 24 бішкопти (форма в нас вузька і подовгаста; і здається, ми витрачали трохи більше печива, але це неважливо)

    — 100 чистого какао в порошку

    — 1 чайничок кави еспрессо без цукру

    — 3 яйця

    — чайна ложечка лікеру чи бейлізу

    — 0,3л вершків (35% жирності)

    — 250г сиру маскарпоне

    Половину цукру додати до вершків і збити

    Відділити жовтик від білків

    Збити білки до стійкої піни (в рецепті радять додати кілька крапель лимонного соку або оцту)

    Акуратно і повільно ложкою вимішати маскарпоне з жовтками і рештою цукру

    Коли буде готове, додати збиті вершки і білки. Вимішати добре, але дуже акуратно. Це все має бути густе!!

    Каву вилити до мищинки, додати лікер-бейліз-чи частину какао

    Швиденько мочити бішкопти в ще теплу каву і викладати у форму один біля другого

    Викласти половину крему рівномірно у форму на бішкопти

    Другу половину викласти на другий шар печива

    Рівномірно розсипати какао поверх десерту (без цукру, саме гірке какао)

    Залишити в холодильнику як мінімум на 6 годин. А взагалі краше його зробити за день до приходу гостей.

    Виходить дуже цікавий, свіжий смак. Кави практично не чути (просто я її не люблю :Р ), алкоголю теж, того дитинці сподобається 😉

    Буду дуже вдячна, якшо ви знайдете 10 хвилин і напишете рецепт того печива =) Саме по собі воно без смаку. Навіть несмачне. Але тірамісу…

  2. to Natalia

    наскільки я знаю, для приготування тірамісу традиційно використовується печиво Савоярді (Savoiardi ще його називають Дамські пальчики) ось як воно виглядає

    Це печиво гарно пасує до всіляких десертів чи просто до кави похрумтіти.

    Випікати його в домашніх умовах пробувала кілька разів, але результат мене не задовольнив, тому використовую покупне — в нашому місті його можу знайти тільки в МЕТРО, там є кілька виробників, я зазвичай купую ARO

    Щодо випічки вдома то можу запропонувати посилання на рецепт, яким б користувалася сама, якщо вирішу спекти (а так і буде як тільки нову духовку встановимо 🙂 )

    оцей

  3. Дякую дуже!! Так і знала, шо ви всьо знаєте!! Але ж холєра (рідко такі речі визнаю) — я ше для такого замаленька! Так шо потопаю я в Метро..

  4. to Natalia

    🙂 на здоров’я, рада що змогла допомогти 🙂

Обсуждение закрыто.