Канарська курочка

на 10 гомілок (стегон) або 12-14 крилець

100 мл білого винного оцту
50 мл оливкової олії (або виноградної)
2 зубці часнику
2 сухі перчики чилі, розкришити (1/2 ч.л. порошку перця чилі)
1/4 ч.л. сушеного орегано (часом міняю на тим’ян чи майоран)
дрібка шафрану (додаю, якщо є)
сіль
1/4 с.л. солодкої паприки
1 ст.л. томатного пюре.

місткий контейнер (на 2-3 літри) з кришкою

1. Для маринаду — змішати всі компоненти в контейнері, можна трохи збити вінчиком.
2. Викласти курку в контейнер, щільно закрити кришкою і добряче струснути, щоб вся курочка покрилася маринадом. Покласти контейнер в холодильник на 3-4 (і більше) години, періодично виймати і гарненько струшувати його.
3. Духовку розігріти до 220-240С (в звичайній духовці більше ніж 220С не використовую, а в грилі 235-260С). Викласти шматочки курки разом з маринадом на противень і запікати (25хв крильця, 35-40хв — ніжки). Злити маринад в мисочку і запікати ще 7-10хв до рум’яної скоринки.
Для гриля — викладаю на решітку і періодично поливаю курку маринадом під час приготування (15-20хв на все).

Подавати з зеленим салатом, картопляним пюре або просто з пивом 🙂

Смачного!

Джерело: carina-forum.com

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*