Макарони з сиром (Macaroni and Cheese)

на 4-6 порцій:

250гр макаронів (ріжки, з твердих сортів пшениці)
сіль, окріп

2 ст.л. вершкового масла
2 ст.л. борошна
2 скл. теплого молока
300-350гр твердого сиру, тертого (чедер, гуада, едам, російський і тд.)
сіль, перець за смаком

50гр твердого тертого сиру
3-4 ст.л. тертих паніровочних сухарів

подрібнена зелень за смаком
подрібнені м’ясо, бекон, шинка, овочі за смаком

Духовка: 200С, глибока форма для запікання

1. Макарони відварити майже до готовності (використовую вироби з твердих сортів пшениці, якщо час пригтування на упаковці вказаний 7-8 хвилин, для запіканок готую 5-6 хвилин) та злити воду.
2. У великій каструлі (з товстим дном) розтопити масло. Просіяти в масло борошно і хобре перемішати (лопаткою або вінчиком) щоб не утворилися грудочки.
3. Тонкою цівкою влити в каструлю тепле молоко, безперестанно розмішуючи суміш. Порціями вмішати тертий сир, стежити щоб він розчинявся і соус був однорідним. Додати сіль і перець.
4. Додати в соус макарони і ретельно перемішати. Вмішати також зелень на додатки за бажанням.
5. Викласти макарони в соусі у змащену маслом форму. Змішати 50гр тертого сиру з сухарями і посипати сумішшю макарони.
6. Випікати 30хв. у розігрітій духовку.

Смачного!

Макарони з сиром (Macaroni and Cheese): 3 комментария

  1. retgdwer_a, ми запрошуємо вас цього року також подаватися на конкурс блогів. Можливо, цього року він також виграє у якійсь номінації 😉

    На сайті mediacamp.org.ua/buba тривають останні дні реєстрації блогів на конкурс.

  2. to rona

    Дуже дякую за запрошення 🙂 Обов’язково подам ГФ на участь у конкурсі

Обсуждение закрыто.